Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις στα αεροδρόμια
Πρωτοβουλίες συντονισμού από τα ταξικά συνδικάτα των εργαζόμενων στο Χρηματοπιστωτικό και τις Τηλεπικοινωνίες

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται τις επόμενες μέρες η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων για το ζήτημα της «Ολυμπιακής». Τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη προγραμματίζονται νέες συγκεντρώσεις και συζητήσεις στα αεροδρόμια όλης της χώρας, με ευθύνη των τοπικών Γραμματειών.

Την ίδια ώρα, συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες συντονισμού με τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ, με στόχο να δοθεί απάντηση στην αντεργατική τροπολογία που διευκολύνει το πέρασμά τους στους ιδιώτες, συνολικά στην πολιτική της απελευθέρωσης. Σ' αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων Ν. Αττικής, προγραμματίζουν περιοδείες τη Δευτέρα στον ΟΣΕ και την Τρίτη στην «Ολυμπιακή». Την Πέμπτη 9 Οκτώβρη, καλούν τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες σε πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού (Γλάδστωνος 3).

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 8 Οκτώβρη, τα δυο σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. «Την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι» σημειώνουν τα δυο συνδικάτα.