Αθήνα 6/3/2009

Να καλύψουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων
εκείνοι που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους.

Όλο και μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζόμενων του κλάδου μας, ιδιαίτερα σε σημερινές συνθήκες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης καθώς οι τραπεζίτες, έχοντας στόχο να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους αξιοποιούν τις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των καταστροφικών αποτελεσμάτων αυτών των πολιτικών είναι και η περίπτωση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της Γενικής Τράπεζας (ΤΑΠΓΤΕ), το οποίο οδηγείται στην κατάρρευση και αδυνατεί να καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις των 1.036 συνταξιούχων.
Και συγκεκριμένα:
• Η παράδοση της Γενικής Τράπεζας το 2004 (από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) στη Societe Generale, η οποία στη συνέχεια μέσα σε ένα κλίμα εντατικοποίησης της εργασίας και απαξίωσης των εργαζόμενων προχώρησε σε μείωση του προσωπικού με την «εθελούσια έξοδο» και επιβάρυνε παραπέρα το ΤΑΠΓΤΕ.
• Η αξιοποίηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με συνέπεια να χάσει το ΤΑΠΓΤΕ τις εισφορές τους.
• Το «τζογάρισμα» των αποθεματικών του ΤΑΠΓΤΕ με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που εφάρμοσε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν παρά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Καμιά λύση διαχειριστικού τύπου, καμιά λογική του εφικτού δεν πρόκειται να αποβεί σε όφελός τους.
Αντιθέτως, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας του συνόλου των εργαζόμενων και η αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης με τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών τους εκπροσώπων.
Η διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλο από την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΤΑΠΓΤΕ από αυτούς που τα δημιούργησαν, τους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Την άμεση καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
• Να ισχύουν οι διατάξεις του καταστατικού του ΤΑΠΓΤΕ σε όλους του εργαζόμενους στη Γενική χωρίς διαχωρισμούς (πριν το 1993 ή μετά το 2005).
• Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τη Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 1μ.μ. το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά για το ΤΑΠΓΤΕ