Στις 10 του ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Πάρε μέρος και εσύ στην οργάνωση και στην επιτυχία της απεργίας που προκήρυξε το Κλαδικό Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα στο Νομό Αττικής για να αποκρούσουμε τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το γκρέμισμα όσων έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά δικαιώματα και σε συντάξεις.

Συνάδελφε,

Η αναμονή δεν είναι λύση. Μόνη λύση η αντίσταση, η οργάνωση της πάλης, η ανυποχώρητη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, η αντεπίθεση σε μια πολιτική που μόνο δεινά μας φέρνει.

Με νύχια και με δόvτια, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων.

Τρομοκρατούν με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ επιδιώκουν να ξεθεμελιώσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, να δουλεύεις μέχρι τα βαθειά γεράματα και να έχεις μια σύvταξη φτωχοκομείου.

Προσπαθούν να κλείσουν τους εργαζόμενους στο τσουβάλι των αποδείξεων του "δίκαιου" φορολογικού συστήματος, την ίδια στιγμή που αυξάνουν τους έμμεσους και άμεσους φόρους, απαλλάσσουν και επιδοτούν το μεγάλο κεφάλαιο

Χτίζουν στο φόβο της απόλυσης, για να μειώσουν μισθούς, να επεκτείνουν ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους, ενοικιαζόμενους για να δίνουν "τζάμπα" κρέας στους εργοδότες.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι έρχεται νέα θύελλα μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.
Το σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν αφήνει στο απυρόβλητο κανένα δικαίωμα των εργαζομένων.

Συνάδελφε,

Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία μόνο για το κεφάλαιο, τις ανάγκες του οποίου υπηρετούν ΟΙ ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, η ΕΕ και τα κόμματα που υποκλίνονται σε αυτήν.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν, έχουν πείρα. Τα ίδια μέτρα πάρθηκαν και την περίοδο της ανάπτυξης και σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Με τα ίδια μέτρα προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση που οι πολιτικές τους δημιούργησαν.

Σου ζητάνε να πληρώσεις τα σπασμένα.
Καμία αυταπάτη!! Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα και δε θα είναι προσωρινά. Η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου απαιτεί πιο φτηνή εργατική δύναμη. Αν κάνεις πίσω τώρα δε θα σου αφήσουν τίποτα.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ενώνουμε τον αγώνα μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα απεργήσουν στις 10 του Φλεβάρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στο καθήκον της τάξης μας.
Ενώνουμε τον αγώνα μας με τα μπλόκα των αγροτών, γιατί το ψωμί της εργατικής τάξης περνάει από τα χωράφια της αγροτιάς. Συναντιόμαστε στον αγώνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, γιατί αυτοί είναι τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης.
Απαντάμε με ενιαίο αγώνα στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε.

Γυρίζουμε την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ. Όποιους ελιγμούς και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τις ευθύνες τους, ούτε τις προθέσεις τους.

Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των εργαζομένων.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, και όταν αρνείται κάθε κινητοποίηση και όταν την αποφασίζει, κινείται στη λογική της ταξικής συνεργασίας στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.
Είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι για την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, με πίστη στο δίκιο μας
διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 1Ο ΤΟ ΠΡΩΙ