ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συνεδριάζει το Σάββατο στην Αθήνα
Σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου, των πολιτικών του δυνάμεων και των στηριγμάτων του στο συνδικαλιστικό κίνημα, πραγματοποιείται το επόμενο Σάββατο, 9 Γενάρη, η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, με αντικείμενο την αποτίμηση της μέχρι σήμερα δράσης και το σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

Η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ αποτελεί μονόδρομο για την εργατική τάξη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν βάλει στο στόχαστρο τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τους μισθούς. Εμφανίζουν ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της κρίσης μέτρα που οδηγούν στη συρρίκνωση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, στην υπογραφή μιας νέας κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Μεθοδεύοντας μέτρα όχι με προσωρινό χαρακτήρα, αλλά με στόχο να παραμείνουν και αφού ξεπεραστεί η κρίση.

Πολύτιμο όπλο για την αντιμετώπιση της αντεργατικής επίθεσης και, ταυτόχρονα, την αποτελεσματικότερη οργάνωση του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση είναι η πλούσια πείρα από τη μάχη για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της επιτυχημένης απεργίας στις 17 Δεκέμβρη, αλλά και η δράση που ανέπτυξαν οι ταξικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή η πείρα καταγράφεται και συστηματοποιείται στις συσκέψεις των κλαδικών και τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ που γίνονται μπροστά στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής.

Αναδεικνύονται τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απεργιακής μάχης που δόθηκε, οι δράσεις που αναπτύχθηκαν ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, για να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά τους. Οι αγωνιστικές διαθέσεις που κατέγραψε σε πλατιά τμήματα εργαζομένων η πρόσφατη απεργία, τα εμπόδια που γεννά στην εργοδοτική ασυδοσία η συνεπής δράση των ταξικών δυνάμεων, αλλά και η απαιτητικότητα με την οποία πρέπει να δοθεί σε κάθε επίπεδο η μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος γεννούν νέες ευθύνες για το ΠΑΜΕ, στις οποίες μπορεί να ανταποκριθεί, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο της εργατικής τάξης.