ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ενώπιον κάθε Δικαστηρίου και Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν.Αττικής που εδρεύει στην Αθήνα (Πλ. Μητροπόλεως αρ.10) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
1. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα (Πανεπιστημίου αρ.23) και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα (Αιόλου αρ.86) και εκπροσωπείται νόμιμα.
3. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» που εδρεύει στην Αθήνα (Πανεπιστημίου αρ….) και εκπροσωπείται νόμιμα.
4. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank Ergasias» και διακριτό τίτλο «Eurobank Ergasias» που εδρεύει στην Αθήνα (Όθωνος αρ.8) και εκπροσωπείται νόμιμα.
5. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ » που εδρεύει στην Αθήνα (Σταδίου αρ.40) και εκπροσωπείται νόμιμα.
6. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα (Αμερικής αρ.4) και εκπροσωπείται νόμιμα.
7. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» που εδρεύει στην Αθήνα (Σοφοκλέους αρ.11) και εκπροσωπείται νόμιμα.
8. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «MARFIN EGNATIA BANK» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφόρος Κηφισίας αρ.24) και εκπροσωπείται νόμιμα.
9. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ» που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ.170) και εκπροσωπείται νόμιμα.
10. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ » που εδρεύει στην Αθήνα (Μεσογείων αρ.109-111) και εκπροσωπείται νόμιμα.
11. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «MILLENIUM BANK Α.Ε.» που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής (Λ.Συγγρού αρ.182) και εκπροσωπείται νόμιμα.
12. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «PROBANK Α.Ε.» που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής (Λ.Συγγρού αρ.332) και εκπροσωπείται νόμιμα.
13. Την Ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ATTICA BANK Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα (Ομήρου αρ.23) και εκπροσωπείται νόμιμα.
14. Την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «MELLON Α.Ε.» που εδρεύει στον Πειραιά (Πειραιώς αρ.74α) και εκπροσωπείται νόμιμα.
15. Την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «PIRAEUS Direct Services» που εδρεύει στην Αθήνα (Γαμβέτα αρ.8) και εκπροσωπείται νόμιμα.
16. Την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «First Data Hellas S.A.» που εδρεύει στον Αγ.Στέφανο Αττικής (23ο χιλιόμετρο Εθν.Οδού Αθηνών Λαμίας) και εκπροσωπείται νόμιμα.
17. Την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «First Call S.A.» που εδρεύει στην Αθήνα (Σοφοκλέους αρ.5) και εκπροσωπείται νόμιμα.
18. Την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «EOS Matrix» που εδρεύει στον Αγ.Δημήτριο Αττικής (Λ.Βουλιαγμένης αρ.270α) και εκπροσωπείται νόμιμα.
19. Την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Eurobank EFG Properties» που εδρεύει στο Μοσχάτο (Κύπρου αρ.19-21 και Αρχιμήδους) και εκπροσωπείται νόμιμα.
20. Την Ελληνική Ένωση Τραπεζών που εδρεύει στην Αθήνα (Αμερικής αρ.21α) και εκπροσωπείται νόμιμα.


Σας γνωστοποιούμε και προαναγγέλλουμε, σύμφωνα με την από 15/1/2010 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας που λήφθηκε νόμιμα, την κήρυξη και πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης (24ωρης) Απεργίας για την Τετάρτη 10η Φεβρουαρίου στις χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Αττικής με κύρια αιτήματα τις αυξήσεις για το 2010, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και το ασφαλιστικό.
Ειδικότερα διεκδικούμε:
1. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μέσα από κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα - 1400 ευρώ βασικό μισθό- όχι στην αξιολόγηση με βάση τους στόχους-όχι στη σύνδεση μισθών με την παραγωγικότητα-όχι στα μπόνους (ατομικά-ομαδικά).
2. Πρόσληψη με σταθερή και μόνιμη εργασία όλων των ενοικιαζόμενων και συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
3. Πρόσληψη στις τράπεζες, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους όλων όσων εργάζονται στις θυγατρικές των τραπεζών και κάνουν χρηματοπιστωτικές εργασίες, καθώς και των εργαζόμενων από τα «εξωτερικά συνεργεία» που δουλεύουν στις τράπεζες.
4. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των καθαριστριών της ΑΤΕ και ένταξή τους στον Οργανισμό Εργασίας.
5. Μονιμοποίηση των 350 συμβασιούχων της Εμπορικής Τράπεζας.
6. Οι τράπεζες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απορροφούν όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περιπτώσεις εξαγορών-συγχωνεύσεων ή όταν τίθενται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
7. Πρόσληψη των απολυμένων της Multi Collection στον Όμιλο Πειραιώς.
8. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις ληστείες τραπεζών.
9. Ασφαλιστικό. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά. Πλήρη σύνταξη (100% του τελευταίου μισθού) μετά από 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας.
10. Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους της Γενικής Τράπεζας.
11. Αποκλειστικά δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κάλυψη κατά 100% των νοσηλίων, των εξετάσεων και των φαρμάκων.

Με βάση το άρθρο 32 παράγραφος 3 του Καταστατικού μας που έχει εγκριθεί με την 2592/08 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 3/6/2008, στην απεργία μπορούν να λάβουν μέρος και εργαζόμενοι σε χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Αττικής που δεν είναι μέλη του σωματείου μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : Πρόεδρος Δ.Σ., Αλεξάνδρα Μπαλού, 6977 744095.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στους προς ους απευθύνεται, προς γνώσιν και για τα νόμιμα αντιγράφοντας την παρούσα ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης.

Αθήνα 22/1/2010