Aπόφαση για 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη έχουν πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας, Ζακύνθου, Λάρισας, Μυτιλήνης, Σάμου, Κεφαλονιάς, Αγρινίου, Λευκάδας, Νάουσας, Ρόδου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Κω, Λαυρίου, Κέρκυρας.

Ακόμα: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Επίσης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στην Αττική: το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Καθαριστριών Αθήνας, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Γυμναστών Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ξύλο Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, το Συνδικάτο Χαρτεργατών Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση TASTY, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση PRAKTIKER και το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση SOFTEX, το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL, το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου.

Στον Πειραιά: η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλαδική Ενωση Ελαιοσαπουνοποιών, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, η Ενωση Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, η Ενωση Λογιστών Πειραιά, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, ο Σύλλογος Καθαριστριών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Περάματος.

Στη Θεσσαλονίκη: το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Ανελκυστήρων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Δέρματος - Υποδηματοποιίας Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες Κεντρικής Μακεδονίας, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα CARREFΟUR-DIA, ο Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Κλινική ΓΑΛΗΝΟΣ, το Σωματείο Εργαζομένων στους Περιφερειακούς Δήμους Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των Εργαζομένων σε Προγράμματα STAGE.

Στην Εύβοια: η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Εργαζομένων στον Κελαϊδίτη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕΚ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Λευκό Κρέας, η Ενωση Τεχνιτών - Οικοδόμων Χαλκίδας και το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου (Νοτίου Ευβοίας).

Στην Αρτα: το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρτας και το Συνδικάτο Καθαριστριών Αρτας.

Στη Φωκίδα: η Ενωση Εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη της Φωκίδας F&B Βιομηχανικά Ορυκτά, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί «Ο Τεχνίτης», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φωκίδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Φωκίδας.

Στην Αιτωλοακαρνανία: το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα Τρόφιμα Ποτά νομού Αιτωλοακαρνανίας και τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων Αγρινίου.

Στη Βοιωτία: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και η ΔΕΥΑ (Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης) Λιβαδειάς.

Στην Πέλλα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Γιαννιτσών.

Στην Πιερία, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κατερίνης.

Στα Χανιά, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Στη Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας.

Στην Καβάλα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Στη Θεσπρωτία: το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Στην Ικαρία: το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ικαρίας.

Στην Κέρκυρα: το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Στη Λευκάδα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας.

Στη Ζάκυνθο: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ζακύνθου, το Κλαδικό Χρηματοπιστωτικό Ζακύνθου, το Κλαδικό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ζακύνθου.

Στη Λέσβο: το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Στην Κόρινθο, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας.

Στη Μεσσηνία, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας.

Στη Λάρισα: το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αμπελώνα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Τυρνάβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων Νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Επισιτισμού Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας, το Σωματείο CARREFΟUR - DIA - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τοπικό παράρτημα Νομού Λάρισας, το Σωματείο PRAKTIKER HELLAS τοπικό παράρτημα Νομού Λάρισας, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Νομού Λάρισας, το Κλαδικό Χρηματοπιστωτικό Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση MAKRO - CASH & CARRY Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Πλαστικά και Συναφή Είδη Λάρισας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Γηροκομείων και Εργαστηρίων Νομού Λάρισας, η Ενωση Λογιστών Νομού Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Λάρισας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας.

Στα Τρίκαλα: το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων, το Σωματείο Λογιστών Τρικάλων και το Σωματείο CARREFΟUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τοπικό παράρτημα Νομού Τρικάλων.

Στη Μαγνησία: το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας («Μήτσος Παπαρήγας»), το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Σχολείων Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών σε εργολάβους δημοσίων οργανισμών και ιδιωτών Νομού Μαγνησίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου.

Στην Αχαΐα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αχαΐας.

Στην Κοζάνη: το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομού Κοζάνης και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Κοζάνης.

Στην Ημαθία: το Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων Εποχιακής Διαλογής και Ψύξης Νάουσας, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ξύλο Νάουσας.

Στα Γιάννενα: το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων.

Στη Σάμο: ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και η ΕΛΜΕ Σάμου.

Στην Κεφαλονιά και Ιθάκη: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ο ΑΓ. ΜΗΝΑΣ».

Στο Ηράκλειο: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Στη Λευκάδα: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας.

Στο Λασίθι: το Σωματείο Μετάλλου Νομού Λασιθίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νεάπολης «Η Ενωση».

Στη Χαλκιδική, το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής.

Στην Πρέβεζα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πρέβεζας.

Στο Ρέθυμνο, το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Την ίδια στιγμή, σε ολόπλευρη δράση για την επιτυχία της απεργίας καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα (π.χ. ΔΣ Συλλόγου Επιστημών Τέχνης και Εστιών Δουρούτης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιτροπές Αγώνα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μουσικών Σπουδών και Μεταφραστικού του Ιονίου Πανεπιστημίου) με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων προχωρούν σε πρόγραμμα δράσης για την επιτυχία της απεργίας.