ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΕΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ
ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΤΡΟΙΚΑ
ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με μπούσουλα το μνημόνιο, που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ και το οποίο αποδέχεται και προωθεί στην ουσία του και η ΝΔ, την Πέμπτη 8 Ιούλη, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το αντιασφαλιστικό έγκλημά της σε βάρος όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα:

• Αυξάνει τον εργάσιμο βίο στα 40 χρόνια
• Αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια, για άνδρες και γυναίκες.
• Καθιερώνει το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και της αναλογικής σύνταξης
• Βαρύ χτύπημα καταφέρεται κατά των εργαζόμενων γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων.

Η αναλογική σύνταξη υπολογίζεται επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου. Έτσι, όλες οι συντάξεις θα αρχίζουν από το 12% και, κλιμακωτά, οι ανώτερες δε θα ξεπερνούν το 60% του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου. Ουσιαστικά, καταργείται η σύνταξη και δίνεται ένα επίδομα επαιτείας. Η επίθεση κλιμακώνεται με νέο νομοσχέδιο, που καρατομεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, καθιστώντας τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη θηριωδία, που εξελίσσεται καθημερινά στους χώρους εργασίας.

Την ίδια στιγμή που οι μισθοί συρρικνώνονται δραματικά, η ΓΣΕΕ διαπραγματεύεται αυξήσεις ψίχουλα, με αντάλλαγμα την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Για άλλη μια φορά διευκολύνει κυβέρνηση και εργοδοσία, συνεχίζοντας την τακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί, των διαλόγων με το ΣΕΒ για το πόσο θα χάσει η εργατική τάξη.
Τέρμα πια στην ανοχή σε αυτές τις ηγεσίες. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, φτάνει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συλλογικό ταξικό αγώνα. Μαζί με το ΠΑΜΕ, που:

• Οργανώνει την εργατική τάξη,
• Την καθοδηγεί και πρωτοστατεί στους αγώνες της
• Συγκεντρώνει και προετοιμάζει τις δυνάμεις της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες και τη φτωχή αγροτιά.

Σκλάβοι και ραγιάδες δε θα γίνουμε. Μπορούμε και θα νικήσουμε. Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή και του μνημονίου και των συμφερόντων που υπηρετεί.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ –ΚΑΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ