ΓΙΑ FIRST DATA

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, -Ε στη FIRST-DATA

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα , εκπρόσωποι της διοίκησης του Σωματείου μας μαζί με εκπροσώπους από την εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης της εταιρίας , απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των 5 συναδέλφων.
Οι εργοδότες με κυνικό τρόπο απάντησαν ότι δεν τις ανακαλούν γιατί αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο και θα δυσκολέψει τους σχεδιασμούς τους για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού.
Το κριτήριο των εργοδοτών είναι η διαφύλαξη των κερδών τους στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής κρίσης.
Οι εργοδότες αντλούν το θράσος τους
-από την πολιτική που καταργεί ΣΣΕ, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που θυσιάζει τους εργαζόμενους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και των κερδών.
-από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ακόμα δεν είναι οργανωμένοι ,λειτουργούν σε ατομική βάση άρα εύκολα υποκύπτουν στο φόβο.
Καμιά αυταπάτη . Οι εργοδότες θα εκβιάζουν τους εργαζόμενους να αποδέχονται μείωση μισθών , διάφορες περικοπές, με στόχο τάχα την αποφυγή των απολύσεων. Στο τέλος όμως θα κάνουν και μειώσεις και απολύσεις γιατί αυτό γεννάει υψηλότερα κέρδη.
Τραπεζίτες και επιχειρηματίες απαιτούν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όσο αυτοί θέλουν, όπου θέλουν, όταν θέλουν, όπως θέλουν.
Να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Σκεφτείτε αν με την πρώτη απόλυση ,όλοι εργαζόμενοι σταμάταγαν τη δουλειά θα ήταν το ίδιο κυνικοί οι εργοδότες?
Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι
η πιο συνειδητή, μαζική οργανωμένη ανυπακοή στη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν.
η πίστη ότι έχουμε δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά
η γνώση ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο που μια χούφτα τραπεζίτες και εργοδότες απολαμβάνουν. Καμιά ευθύνη δεν έχουμε για την κρίση τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Χωρίς καμιά αναμονή να γίνουν όλοι μέλη του κλαδικού σωματείου,
• Να πάρουν μέρος στη σύσκεψη στις 17 Φλεβάρη
• Να απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 23 Φλεβάρη .
Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση και ενημερώνουμε το Σωματείο για κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Στηρίζουμε τους απολυμένους συναδέλφους μας και παλεύουμε για να μη γίνουν άλλες απολύσεις