Δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας «EOS» πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής ενάντια στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς για μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.
Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο των γραφείων, μίλησαν με τους εργαζόμενους και τους μοίρασαν ανακοινώσεις, καλώντας τους να μην υποταχθούν στις εργοδοτικές απαιτήσεις, να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να οργανώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας αιτήματα που αντιστοιχούν στις ανάγκες τους. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην παρέμβαση του Σωματείου καθώς στις συζητήσεις που έγιναν πολλοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν με την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και είπαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να υπογράψουν τέτοιες συμβάσεις.
Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε το Σωματείο αναφέρεται στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις στη συγκεκριμένη εταιρεία και στις δεκάδες απολύσεις που έγιναν σε άλλες εταιρείες όπως η Firstdata και η Eurobank Cards. Οι εξελίξεις αυτές, σημειώνει, «αποδεικνύουν ότι η αναμονή τρέφει την επίθεση, δίνει χρόνο και χώρο σε κυβέρνηση, ΕΕ, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και εργοδότες να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους (...). Όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά είναι αναπόφευκτα ή ότι οι επιχειρήσεις δεν τα βγάζουν πέρα, κάνει λάθος». Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχθούν τις απολύσεις ή την αλλαγή σύμβασης, «να μην υποκύπτουν στον εργοδοτικό εκβιασμό (...) Οφείλουμε να συγκρουστούμε και διεκδικούμε: Καμία απόλυση. Καμία αλλαγή σύμβασης με χειρότερους όρους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».