Σαββατο 10 Σεπτεμβρη στις 11 το πρωι στο Συνταγμα

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα αναγγέλλει τα νέα μέτρα ενάντια στην ίδια μας τη ζωή, εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με τη λαϊκή συμμαχία. Κάνουμε πράξη την αντίθεσή μας, οργανωμένα και μαζικά. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς όλους.

Συνάδελφοι,

• Μας κόβουν μισθούς και επιδόματα, οδηγώντας μας στην απελπισία
• Μας πνίγουν με φόρους και χαράτσια, με αυξήσεις στο ΦΠΑ, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ
• Μας τσακίζουν τα ταμεία, μας κόβουν φάρμακα και παροχές υγείας
• Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις για να είμαστε έρμαια στα χέρια του κάθε τραπεζίτη και στις ορέξεις του, να δουλεύουμε όσο θέλουν, όποτε θέλουν και για όσα λεφτά θέλουν
• Οι τράπεζες ξεκίνησαν τον χορό των συγχωνεύσεων, για υπερασπιστούν τα κέρδη τους, ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου στην ανεργία και στην απόλυτη εξαθλίωση.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα τα μέτρα, αυτά που έχουν πάρει μέχρι τώρα και αυτά που ετοιμάζονται να πάρουν, είναι αναγκαία και θέμα «εθνικής σωτηρίας». Ψέμματα!!!!!!! Η κυβέρνηση -και τα κόμματα που την υποστηρίζουν- παλεύει για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων (Τράπεζες, Βιομήχανοι, πολυεθνικές, εφοπλιστές κλπ.).

Πρέπει να απαντήσουμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε παρατηρητές «ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στην διαρκή ανασφάλεια, στη φτώχεια και στην ανεργία.

Μόνο αν παλέψουμε για την ανάπτυξη μιας οικονομίας σε όφελος του λαού, όπου η Υγεία και η Παιδεία θα είναι δωρεάν και δημόσια, με υψηλές προδιαγραφές, όπου η δουλειά θα είναι δικαίωμα, όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ελεύθερο χρόνο, μόνο τότε θα έχουμε προοπτική.

Μπορούμε. Όπως ενωμένα και οργανωμένα μας χτυπάνε, έτσι ενωμένα και οργανωμένα πρέπει να απαντήσουμε. Ούτε φόβος, ούτε μοιρολατρία, ούτε ατομικές λύσεις μπορούν να μας σώσουν. Η δύναμή μας είναι η μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, με το σωματείο μας.