Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 6.30 το απόγευμα
Στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα
Επιστρέφουμε τα χαρατσόχαρτα στον αποστολέα τους
\Στις 5 το απόγευμα συγκεντρωνόμαστε στα γραφεία του σωματείου
Κανένας μόνο του – Ήρθε η ώρα να βροντοφωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ – Όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Συμμαχία

Συνάδελφοι,
Το σωματείο μας, όπως και δεκάδες άλλα σωματεία που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ, πήρε πρωτοβουλία να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να κάνουμε καθαρό με κάθε τρόπο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Οι εκπρόσωποι του Κλαδικού Σωματείου πρότειναν, σε όλους τους επιχειρησιακούς συλλόγους των τραπεζών, αυτή η πρωτοβουλία να συντονιστεί πανελλαδικά. Όλα τα διοικητικά συμβούλια καταψήφισαν την πρόταση, αφού πρώτα τη χλεύασαν. Ουδέν σχόλιον!
Ήδη στο σωματείο έχουν μαζευτεί πολλά εντάλματα και υπογραφές εργαζόμενων, με την άρνησή τους για πληρωμή. Ήδη σε κάποιους χώρους (τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες) έχουν δημιουργηθεί επιτροπές, που συντονίζουν τη δράση όλων των εργαζόμενων. Τις επόμενες μέρες, μέχρι τις 28 Σεπτέμβρη πρέπει όλοι να σπρώξουμε κι άλλους εργαζόμενους να αντισταθούν, να νικήσουμε το φόβο και την υποταγή.
Να μην υποτιμάμε τη δύναμή μας Φοβούνται τη συντονισμένη και οργανωμένη δράση
Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη θα είμαστε όλοι εκεί Για να γίνουμε ο δικός τους εφιάλτης

Στο ΕΚΟΦΙΝ μετρήσανε τη λαϊκή αντίδραση και αμφισβητούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της, για την είσπραξη του ποσού μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό έχουν τρελαθεί να βγαίνουν στα κανάλια οι διάφοροι βουλευτές της κυβέρνησης και των κομμάτων δορυφόρων της (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), προσπαθώντας να μας πείσουν για τις συνέπειες του νόμου και για την προδοτική μας στάση απέναντι «στην πατρίδα», αν δεν πληρώσουμε.
Μπορούν να πάρουν μέτρα για έναν-έναν από μας, όμως δε θα μπορέσουν να μας αντιμετωπίσουν όλους μαζί. Οι νομικίστικες προτάσεις, όπως «πληρώνω με κάθε επιφύλαξη» που κυκλοφορούν μέσω του Ίντερνετ, δεν είναι λύση. Η δική μας δύναμη είναι στην αλληλεγγύη μας, αν πάνε να πειράξουν έστω κι έναν από εμάς, θα είμαστε όλοι εκεί να τον υπερασπιστούμε. Όπως γινόταν παλιά, όταν έρχονταν οι μπουλντόζες να γκρεμίσουν ένα φτωχόσπιτο που χτίστηκε σε μια νύχτα, έπεφτε όλη η γειτονιά μπροστά στις ρόδες και δεν τους άφηνε να το γκρεμίσουν.
Αυτά τα μέτρα δεν θα σταματήσουν εδώ, ούτε είναι προσωρινά. Αν εισπράξουν τώρα, θα συνεχίσουν να επινοούν κάθε είδους εισφορά και φόρο, προκειμένου να μαζέψουν τα τοκοχρεολύσια ενός χρέους που δεν είναι δικό μας. Η αντίστασή μας στην πληρωμή των χαρατσιών δεν είναι απλώς μια συμβολική πράξη, είναι μια μετρήσιμη αντίδραση, που εναντιώνεται στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζουν.