ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η εργοδοσία της Phonemarketing συνεχίζει να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και 2,5 μήνες, αναγκάζοντας συναδέλφους να παραιτηθούν, να πιάνουν και δεύτερη δουλειά. Η πλειοψηφία των συναδέλφων δε μπορούν να καλύψουν πάγιες ανάγκες της οικογένειάς τους: ενοίκιο, διατροφή, γάλα των παιδιών, τον παιδικό σταθμό, τα φροντιστήρια. Τα παιδιά μας πάνε στο σχολείο, όπου δεν υπάρχουν βιβλία, πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια και μας καλούν να πληρώσουμε εμείς πάλι το κόστος. Τα φαινόμενα υποσιτισμού των παιδιών μας σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, σχολές πληθαίνουν.

Κανένας μόνος του στην κρίση, στην επίθεση της εργοδοσίας, στις απολύσεις!
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με μεγαλύτερη αισιοδοξία να ορθώσουμε τείχος αδιαπέραστο και να πρωτοστατήσουμε να δυναμώσει η παρέμβασή μας στις εξελίξεις.

Ως σωματείο στηρίζουμε την πρωτοβουλία συναδέλφων στη Phonemarketing να καταγγείλουν την εργοδοσία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Θα είμαστε στο πλάι τους την Τετάρτη 21/12, 10πμ στη συνάντηση με το ΣΕΠΕ.
Οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να έχουν δυναμική όσο γίνονται συλλογική υπόθεση των εργαζομένων κάθε επιχείρησης, κλάδου. Όσο κυριαρχεί η γραμμή σύγκρουσης όχι μόνο με τον εργοδότη της Phonemarketing, αλλά με το σύνολο των εργοδοτών. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Υπάρχει το παράδειγμα της Χαλυβουργίας, της ΑΓΝΟ, μιας σειράς εργασιακών χώρων, όπου οι εργάτες και εργάτριες συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, στο ΠΑΜΕ, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, απληρωσιά.

Από την άλλη υπάρχει το παράδειγμα των επιχειρησιακών σωματείων τραπεζών που υπογράφουν μειώσεις μισθών. Είναι έτοιμοι να υπογράψουν ακόμα και 4μερη εργασία( Τράπεζα Πειραιώς), δήθεν για να μη γίνουν απολύσεις.

Τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, χωρίς αναστολές να περάσουμε στην αντεπίθεση. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων, στην ταξική αλληλεγγύη να απορρίψουμε τους εκβιασμούς τους.Τους νόμους, τις πολιτικές που καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση δεν τους αποδεχόμαστε. Παλεύουμε να τους ανατρέψουμε. Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για να μπει φραγμός σε νέα βάρβαρα μέτρα, σε καινούριες συμφωνίες που επιδιώκουν να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο!
Καλούμε τους εργαζόμενους της Phonemarketing να οργανώσουν την πάλη τους, όπως οι εργάτες της Χαλυβουργίας. Μέσα από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, σε συντονισμό με το σωματείο, να καταλήξουμε τα επόμενα βήματα στην κλιμάκωση των αγώνων μας.