ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ



Το σωματείο μας συμπαραστέκεται στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που εδώ και 220 –και πλέον- μέρες δίνουν μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας, κόντρα στις επιδιώξεις του εργοδότη και των υποτακτικών του, που εντείνουν καθημερινά την τρομοκρατία. Θέλουν να τσακίσουν το ηθικό των απεργών. Έχουν βαλθεί να τελειώνουν με ό,τι απειλεί να χαλάσει την ισορροπία του εκμεταλλευτικού τους συστήματος.

Η διαρκής και μεγαλειώδης συμπαράσταση από όλους τους κλάδους στην απεργία των Χαλυβουργών φόβισε τους μεγαλοεργοδότες και αξιοποίησαν την δικαιοσύνη για να κηρύξει παράνομη των απεργία τους.

Το σωματείο μας καταγγέλλει αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την ηρωική απεργία των χαλυβουργών επιβεβαιώνει ότι η μεγαλοεργοδοσία έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Όσο θα βγαίνουν λάδι εκείνοι που ανενόχλητοι μειώνουν τους μισθούς των εργατών.

Όσο θα σκεπάζουν τις βρωμιές εκείνων που παράνομα απολύουν – και μάλιστα κατά τη διάρκεια της απεργίας- συναδέλφους μας απεργούς, τόσο πιο ισχυρό και επίκαιρο θα γίνεται το σύνθημα των εργατών.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

«…Γελιόνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Δεκαετίες η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά.»
Η Πρόεδρος     Ο Γραμματέας

Χαλιού Έφη     Χιωτέλης Γιάννης