ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Σύσκεψη για τις εξελίξεις στον κλάδο


Στις 5 Σεπτέμβρη, 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Τιτάνια

Σύσκεψη οργανώνει η Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ. μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με θέμα τις εξελίξεις και την απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα αυτό η Γραμματεία επισημαίνει ότι «μετά την πώληση - χάρισμα της ΑΤΕ ανοίγει ένας νέος κύκλος συγχωνεύσεων, εξαγορών και αναδιάρθρωσης των τραπεζικών ομίλων», η οποία θα συνοδευτεί με απώλειες θέσεων εργασίας, νέες ανατροπές των σχέσεων εργασίας προς το χειρότερο.

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη προβάλλει η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων και στην κατεύθυνση αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να διαλύσουν τις όποιες αυταπάτες καλλιεργούνται. Οπως ότι οι εξελίξεις δεν αφορούν στη «δική μας τράπεζα», φταίνε «οι κακοί και ανίκανοι διαχειριστές». Πρέπει να ξεπεράσουν τις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΟΤΟΕ και στις διοικήσεις των σωματείων που αποδέχονταν μειώσεις μισθών και επιδομάτων, μέσα από «κοινωνικούς διαλόγους». Χαρακτηριστική είναι η στάση της ΟΤΟΕ, η οποία δεν έκανε τίποτα τόσο για το κλείσιμο των Συνεταιριστικών Τραπεζών όσο για την επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι σε Εμπορική και ΑΤΕ το προηγούμενο διάστημα.

Η Γραμματεία υπογραμμίζει πως το μέλλον των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά τους χέρια και τονίζει: «Ούτε η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, ούτε το καπιταλιστικό σύστημα ανθρώπινο. ΤΩΡΑ, λοιπόν, είναι η ώρα της ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου μας».