ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

                                        
Τέρμα πια στα ψεύτικα διλήμματα!

Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», απείλησαν με το «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς», συνέχισαν με το δεύτερο «Μνημόνιο ή χάος», εκβίασαν με το «ευρώ ή δραχμή» και τώρα, θέλουν να τρομοκρατήσουν, κραυγάζοντας «νέα μέτρα ή πείνα», «θα υποταχθείτε ή θα πεινάσετε»! Μόνο που το πραγματικό δίλημμα είναι:

«Ή θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας ή θα εξεγερθούμε»!

 
Οι νέες αντεργατικές ανατροπές (φθηνότερες απολύσεις, ωράριο-λάστιχο, κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης) που περιλαμβάνονται ατόφιες στα νομοσχέδια που θα έρθουν στη βουλή προς ψήφιση, θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία στον κλάδο μας. Οι απολύσεις, που ήδη γίνονται αθρόα σε τράπεζες, θυγατρικές των ομίλων τους και εισπρακτικές εταιρείες, θα πολλαπλασιαστούν και θα μαζικοποιηθούν. Οι απλήρωτες υπερωρίες και η δουλειά το Σάββατο θα γίνουν καθεστώς. Θα μας έχουν σκλάβους με 400 €, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, να παρακαλάμε για δουλειά, προκειμένου να διασφαλίσουν οι τραπεζίτες τα κέρδη τους.

 
Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει!

Το λόγο τώρα έχουμε εμείς, οι εργαζόμενοι. Να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να δημιουργηθούν απεργιακές επιτροπές. Να σπάσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία. Να βουλιάξουν οι δρόμοι της Αθήνας από απεργούς! Η 48ωρη απεργία να γίνει εφαλτήριο για αντεπίθεση, για κλιμάκωση του αγώνα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, δεν είναι ανίκητοι.

 
Προϋπόθεση της νίκης: ο ξεκάθαρος στόχος

Δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στο αίτημα της καταψήφισης των μέτρων. Όπως έγινε με την τροπολογία για την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Μπορεί η καταψήφιση της τροπολογίας να είναι μια ανάσα, αλλά αν δεν έρθουμε σε ρήξη με τις επιδιώξεις των τραπεζιτών, αν δεν συγκρουστούμε με την συνολική πολιτική που τσακίζει την Υγεία, αργά η γρήγορα θα βρεθούμε στο ίδιο σημείο.

Το ίδιο ισχύει για τα μέτρα, τώρα, σε λίγους μήνες, τον επόμενο χρόνο… Ο στόχος μας πρέπει να είναι:


  • Να προκαλέσουμε τριγμούς στο πολιτικό σύστημα, να το παραλύσουμε, για να μην μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις
  • Να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Να πάρουμε τα μέσα παραγωγής και την εξουσία στα χέρια μας

ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΜΕΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΥ                                                                                                 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΕΛΗΣ