για τις κυπριακες τραπεζες


• ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ

• ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

• ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στις κυπριακές τράπεζες δεν έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία. Έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις που δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοί μας από την πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗ, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις συνεταιριστικές τράπεζες. Είναι η συνέχεια των εξελίξεων που θα υποστούν οι τραπεζοϋπάλληλοι στις υπόλοιπες τράπεζες, μπροστά στις συγχωνεύσεις, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης.

Η επίθεση από πλευράς του τραπεζικού κεφαλαίου είναι ενιαία και συντονισμένη. Ενιαία και συντονισμένα πρέπει να απαντήσει και ο κλάδος, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις τράπεζες, ανεξάρτητα από εργοδότη, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Σήμερα που συντονισμένα τραπεζίτες, Κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε. σχεδιάζουν την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας για να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους, είναι η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μην αφήσουμε κανέναν να αποφασίσει για τις ζωές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τα δικά μας συμφέροντα. Δε μας αφορούν οι αντιθέσεις τους. Δεν μας καίγεται καρφί αν υπερισχύσει το γερμανικό ή το ρώσικο κεφάλαιο. Εμάς μας ενδιαφέρει πρώτιστα σήμερα να εξασφαλιστούν τα δικαιώματά μας.

ΤΩΡΑ, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, από συγκεντρώσεις. Γυρίζουμε την πλάτη σε όλες αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη για να προωθήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Μπαίνουμε μπροστά για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε:

• Να μη γίνει καμία απόλυση

• Να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας

• Να μη παζαρέψουμε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.



Η πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας



Χαλιού Έφη                                                                 Χιωτέλης Γιάννης