1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι:
 
μια μέρα  σύμβολο για  τον αναντικατάστατο ρόλο που οι εργαζόμενοι κατέχουν στην κοινωνία και την παραγωγή.
 
ένα μάθημα προς τη νεολαία για  τις αρχές των ταξικών αγώνων, για το διεθνισμό και την  ταξική ενότητα.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ δεν είναι μόνο μια μέρα μνήμης και φόρος τιμής στους μάρτυρες της εργατικής τάξης  που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν σε όλη την ιστορία της ταξικής πάλης μέχρι σήμερα ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά  μέτρα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του σε όλες τις ηπείρους. Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι μια ημέρα αγώνα, για τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Αυτό φοβούνται εργοδότες και Κυβέρνηση και προσπαθούν να την μετατρέψουν σε «μεταφερόμενη αργία».
Ανέκαθεν τους τρόμαζε το μήνυμά της: “ οκτώ ώρες δουλειά- οκτώ ώρες ανάπαυση- οκτώ ώρες να τις κάνουμε ό,τι θέλουμε”,  για το οποίο θυσιάστηκαν οι ηρωικοί απεργοί του Σικάγο το 1886.
Οι εργοδότες -και το πολιτικό προσωπικό τους- για δεκαετίες μάταια προσπάθησαν να αλλοιώσουν το πραγματικό περιεχόμενο της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.
Σήμερα η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι εμπόδιο για την τρικομματική κυβέρνηση που θέλει να κατεδαφίσει όσα για δεκαετίες η εργατική τάξη της χώρας μας απέσπασε από τα αφεντικά. 
Γι’ αυτό και έχουμε καθήκον: Η προσπάθεια εκφυλισμού της από την εργοδοσία και την κυβέρνηση να μην περάσει!!! Ο φόβος που νιώθουν πρέπει να μεγαλώσει!!
 Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρίσκει όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τον Κλάδο μας να δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση. Οι τραπεζίτες & οι ιδιοκτήτες των Εισπρακτικών Εταιριών  απαιτούν μείωση των μισθών. Ζητούν περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μερική απασχόληση, φτηνότερους εργαζόμενους, εργαζόμενους υποτελείς.  Θέλουν και απαιτούν τράπεζες ανοικτές από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Θέλουν εργαζόμενους που να ταυτίζουν τα συμφέροντά τους σε αυτά της εργοδοσίας. Γι’ αυτό βάζουν λυτούς και δεμένους να μας καλούν να στηρίξουμε την προσπάθεια των τραπεζιτών για ανακεφαλαιοποίηση. Γι’ αυτό θέτουν ψεύτικα διλλήματα στους εργαζόμενους: «ή θα δουλέψεις απλήρωτες υπερωρίες, ή θα χάσει τα κέρδη η εταιρεία και άρα κι εσύ τη δουλειά σου…»
 ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα:
  • Δεν  κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους
  • Διεκδικούμε κλαδικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Για να έχει ο αγώνας μας επιτυχία σήμερα, απαιτείται:
  • να κάνεις το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ μαζικό και οργανωμένο μέσα στους χώρους δουλειάς
  • να παραμερίσεις τις συμβιβασμένες – εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες με τη δράση σου
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μαζικοποιούμε το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  - Οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας σε κάθε τόπο δουλειάς -  Συντονίζουμε το βήμα μας με το βήμα όλων όσων πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση - Υπερασπιζόμαστε μαζί με τους άλλους Κλάδους και την  πιο μικρή κατάκτηση των εργαζόμενων και του λαού μας - Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας. 



ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ
 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10.30π.μ.