ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ






Το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εταιρίας "Coca-Cola" απέναντι στους εργαζόμενούς της. Οι απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των απεργών της “Coca Cola”. Η αντοχή τους μάς δίνει ελπίδα και δύναμη για κάθε αγώνα που οργανώνουμε.

Οι πολυεθνικές, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα κέρδη τους, τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Θέλουν πιο φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις και, για να το πετύχουν αυτό, αξιοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους παρέχει η Κυβέρνηση και η Ε.Ε.

Η εργοδοσία έχει στο πλευρό της τις τράπεζες, για να δανείζεται χρήμα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξή της. Την ίδια στιγμή όμως –τόσο στις τράπεζες όσο και στις πολυεθνικές- οι εργαζόμενοι “γεύονται” υποχωρήσεις, απολύσεις, ανεργία που τους ωθεί στην απόλυτη εξαθλίωση.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους στην «Coca Cola” είναι ο δρόμος που έχουν επιλέξει, ο δρόμος των περήφανων ταξικών, ανυποχώρητων αγώνων. Είμαστε στο πλευρό σας.

 

 

  Η πρόεδρος       Ο γενικός γραμματέας

                                  Ε. Χαλιού           Γ. Χιωτέλης