ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία MELLON για την διεκδίκηση της επιχειρησιακής συλλογικής τους σύμβασης με κύρια αιτήματα την επαναφορά των μισθών τους στα περσινά επίπεδα, την ένταξη όλων των εργαζομένων στη σύμβαση κτλ.
Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας να δεχτεί έστω κι ένα από τα αιτήματα των εργαζομένων οδήγησε τους εργαζόμενους στην απόφαση μέσα από την Γενική τους Συνέλευση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 26/3 για να πιέσουν για τα αιτήματά τους, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων παρά τις προσπάθειες τις εργοδοσίας να σπάσει την απεργία.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν περιθώριο, όπως ζήτησε η εργοδοσία κάτω από την πίεση της απεργίας,  για να επανεξετάσει τα αίτημά τους, ως τις 4 Απριλίου και όρισαν νέα Γενική Συνέλευση για την ίδια μέρα να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Ο αγώνας των εργαζομένων στη MELLON δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι εργαζόμενοι σε κάθε τόπο δουλειάς, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών και των τραπεζιτών. Δείχνει το δρόμο στους τραπεζοϋπάλληλους που έχουν ήδη υποστεί την χειροτέρευση των όρων της σύμβασης τους. Δείχνει το δρόμο στους εργαζόμενους σε όλες τις ‘’εισπρακτικές’’ εταιρίες, που έχουν ήδη  υποστεί μειώσεις, που είναι αντιμέτωποι με καθημερινές απολύσεις, που δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να δυναμώσουν το κλαδικό σωματείο.

Να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Απριλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.