ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ


Συνάδελφοι

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους , τα εκατοντάδες σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές που έδωσαν βροντερό παρών στο μαζικό συλλαλητήριο της 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ . Εργαζόμενοι και εργαζόμενες  από όλους τους κλάδους , από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων  και κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι για νέες υποχωρήσεις στέλνοντας παράλληλα και ένα σαφές μήνυμα :

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ !!!

Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους αναδεικνύοντας του ύπουλο  ρόλο που παίζουν οι κυβερνητικοί-εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στο χώρο των τραπεζών . Με διάφορες προφάσεις έδειξαν ότι απορρίπτουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και επιθυμούν να έχουν τους εργαζόμενους θεατές των εξελίξεων ανίκανους να αντιδράσουν . Ανέδειξε επίσης την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας όταν η εργοδοσία βλέπει ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να οργανώνονται , να κινητοποιούνται και να διεκδικούν , όπως έγινε στην FIRST DATA .

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου θα πρέπει τώρα να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο να οργανώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας τη ζωή που τους ανήκει , απορρίπτοντας κάθε φωνή που καλλιεργεί την αναμονή και την παραίτηση . Δε θα ανεχτούμε να ζούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα , με το φόβο της ανεργίας να μας ακολουθεί , με την εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης πάνω από το κεφάλι μας .

Η πείρα από τις κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι μας δείχνει ότι όλα όσα είχαν κερδηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες κερδήθηκαν  έπειτα από σκληρούς αγώνες .Τίποτα δε χαρίστηκε στους εργαζόμενους! Ότι παραχωρήσεις έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες τις έκαναν πάντα κάτω από την πίεση των εργαζομένων . Αναγκάστηκαν να κάνουν παραχωρήσεις , δεν ήθελαν ! Έτσι και σήμερα πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση , ότι χρώμα και κατεύθυνση και να έχει , δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις και να σταματήσει την αντιλαϊκή πολιτική της όσο οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους . Σωτήρες για τους εργαζόμενους ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν αν οι ίδιοι δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους !

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·       Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας .

·       Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους - όχι στο φαινόμενο των εργαζομένων πολλών ταχυτήτων .

·       Να μπει τέλος στην παραβίαση του ωραρίου εργασίας .

·       Όχι στη διάλυση του Κοινωνικοασφαλιστικού Συστήματος .

·       Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας .

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ

 

 Η Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

 Χαλιού Έφη                 Μεσσάδος Νίκος