ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Ν.Αττικής έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στη λειτουργία των Τραπεζών απαιτεί από την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Τραπεζών και Εισπρακτικών εταιριών :

1)     Να διασφαλίσουν την κανονική πληρωμή των εργαζομένων του κλάδου για όλη την περίοδο που θα ισχύει η τραπεζική αργία  . Να μην τολμήσουν , ειδικά οι εργοδότες στα δικηγορικά γραφεία και τις εισπρακτικές εταιρίες, με πρόσχημα τη μη λειτουργία των τραπεζών να βάλουν χέρι στην κανονική άδεια των εργαζομένων ! Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τη μη λειτουργία των τραπεζών ! Ούτε βέβαια να τολμήσουν να δώσουν υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους ! Θα μας βρουν απέναντί τους!
2)     Να πραγματοποιηθεί άμεσα και ομαλά η πληρωμή ολόκληρων των μισθών και των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς όριο στις αναλήψεις .
3)     Να καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα στους ανέργους και στις άλλες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.
4)     Να ανασταλούν οι πληρωμές των δανείων και να μην τολμήσουν οι τράπεζες να βάλουν χέρι στους μισθούς και στις συντάξεις για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανειοληπτών.
 Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού θα παρέμβει δυναμικά σε οποιοδήποτε φαινόμενο καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τη μη λειτουργία των τραπεζών . 

  Η πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
                    Χαλιού Έφη                                                                           Μεσσάδος Νίκος