Απεργούμε την Πέμπτη 3/12/15


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ -  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

 Συναδέλφισσα-συνάδελφε

Κυβέρνηση και εργοδότες μας (οι τραπεζίτες), με τις ευλογίες της Ε.Ε, συνεχίζουν το έργο τους φέρνοντας στη Βουλή προς ψήφιση τον προϋπολογισμό για το 2016, που δείχνει ξεκάθαρα ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους. Διάλυση του ασφαλιστικού, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, συνέχιση της φοροληστείας είναι μόνο η αρχή.

Για να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα, το σύστημα έχει ήδη λάβει τα μέτρα του. Οι τραπεζίτες μας καλούν να «βοηθήσουμε» στις ανακεφαλαιοποιήσεις . Η κυβέρνηση μας καλεί να «βάλουμε πλάτη», γιατί οι ανατροπές στο ασφαλιστικό είναι λέει «εθνικός στόχος», και η «εθνική συναίνεση» επιβάλλει υποχωρήσεις… Όταν όμως συνάδελφοι ακούμε πολλά «εθνικά», ας έχουμε το νου μας, γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι τελικά «εθνικά» σκέφτονται μόνο οι εργαζόμενοι.

Οι εργοδότες σκέφτονται και δρουν με βάση το κέρδος και μόνο. Αυτό έγινε με τις τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις, από τις οποίες τα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων έχασαν 520 εκ, για να μην «αφελληνιστούν» οι τράπεζες. Και τώρα, οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο, για τον ίδιο στόχο, μας καλούν εκ νέου να συμβάλλουμε στην επιτυχία των στόχων των εργοδοτών μας, κατεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεών μας. Οι συνάδελφοι στις εισπρακτικές εταιρίες ή τις θυγατρικές των τραπεζών, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που χρειαστούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Εδώ και χρόνια έχει καλλιεργηθεί στους χώρους δουλειάς η μοιρολατρία και  η ηττοπάθεια. Οι νέοι συνάδελφοι θεωρούν στην πλειοψηφία τους ότι «από τη  στιγμή που  δεν πρόκειται να πάρω  ποτέ σύνταξη δεν με ενδιαφέρουν οι ανατροπές στο ασφαλιστικό». Σου έκρυψαν συνάδελφε, ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι μόνο τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, αλλά έχει να κάνει και με το επίδομα μητρότητας, την ασφάλιση του παιδιού σου, τα φάρμακα των γονιών σου, ακόμα  και με ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα δημόσια νοσοκομεία με τις μεγάλες ελλείψεις…

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Λίγο πριν ξεκινήσουν να βάζουν χέρι στα σπίτια μας μέσω των πλειστηριασμών ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τα σχέδια τους . Η μεγάλη και μαχητική απεργία της 12ης Νοεμβρίου έδειξε πως η κυβέρνηση υπολογίζει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Γι’ αυτό ψάχνει να βρει και μέσα στη Βουλή συμπαραστάτες . Για να μπορέσει να ψηφίσει τα μέτρα. Φοβούνται τους εργαζόμενους, γιατί ξέρουν την τεράστια δύναμη μας ! Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε το φόβο και να βγούμε στο δρόμο για να παλέψουμε για τα δικά μας δικαιώματα ! Γιατί δε μπορούμε άλλο να δουλεύουμε με το φόβο της απόλυσης . Γιατί δεν μπορούμε να δουλεύουμε ενοικιαζόμενοι, με συμβάσεις ομηρίας και μισθούς πείνας. Γιατί οι δικοί τους στόχοι είναι η δική μας κόλαση !

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


Τώρα μαζικοποιούμε το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και κατεβαίνουμε στο δρόμο για να τους εμποδίσουμε.

Οργανωμένοι στο σωματείο μας, ενωμένοι με τους υπόλοιπους κλάδους , μπορούμε όχι μόνο να σταματήσουμε τα σχέδιά τους αλλά να ανοίξουμε το δρόμο για μια ζωή με βάση τις δικές μας ανάγκες! Δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι μαζί μας και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους που έχουν τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα !

Συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 10πμ στην Ομόνοια

 

Η  Πρόεδρος                           Ο  Γεν. Γραμματέας

 

Χαλιού Έφη                                Μεσσάδος Νίκος