ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΔΣ του σωματείου μας στη διευρυμένη συνεδρίαση του στις 19/2/2016 εκτιμώντας τα θετικά συμπεράσματα που βγήκαν από την τεράστια και επιτυχημένη απεργία της 4/2 καθώς επίσης και από τη μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια εργατών και αγροτών που έγιναν στην Αθήνα στις 12 και 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία όταν και αν τολμήσει η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και στους εργοδότες πως δε θα επιτρέψουμε να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή το νόμο έκτρωμα που τσακίζει τα όποια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και πως μαζί με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους και όλους όσους  θίγονται από αυτή την πολιτική θα απαντήσουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά!

Καλούμε τους εργαζόμενους στις τράπεζες, τις εισπρακτικές και τις θυγατρικές των τραπεζών να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη. Να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της απεργίας !

Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η οργάνωση της 48ωρης απεργίας σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και το κλίμα συναίνεσης και συμβιβασμού που καλλιεργούν συστηματικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιούμε συγκέντρωση-συζήτηση στην αίθουσα του συλλόγου πρώην Εμπορικής, Ευπόλιδος 12 8ος όροφος (πλησίον δημαρχείου Αθήνας) και ώρα 17:00 με θέμα: «Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και οι συνέπειές του στον κλάδο - Η παγίδα των Επαγγελματικών Ταμείων»

 
 

Η Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χαλιού Έφη         Μεσσάδος Νίκος