ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΚΡΑΤΟΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η αστική δικαιοσύνη ούτε τυφλή είναι ούτε αταξική. Με μια απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ακυρώνει τις αποφάσεις, αλλά και τις  αρχαιρεσίες του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάη του 2016.

Μια απόφαση που έρχεται ωμά και ξεκάθαρα να επιβεβαιώσει ότι κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να βάλουν στο χέρι το εργατικό κίνημα, να παρεμβαίνουν σε κάθε μορφή οργάνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε αυτά σχεδιάζει να φέρει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα από το νέο «συνδικαλιστικό» νόμο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, η οποία έρχεται να νομιμοποιήσει τους αντιπροσώπους από το σωματείο εργαζομένων της Alpha Bank, που προέκυψαν μέσα από καραμπινάτες παρατυπίες και νοθείες στις εκλογές που έκανε και που το σώμα του Συνεδρίου με τεράστια πλειοψηφία ξεκάθαρα απέρριψε τη συμμετοχή τους.

Η δικαστής Σταματία Μητσοπούλου όμως «αποφάσισε και διέταξε» πως ΜΟΝΟ η δικαιοσύνη έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στην λειτουργία των σωματείων και των εργατικών κέντρων. Ουσιαστικά ακυρώνει το δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να αποφασίζουν, να ψηφίζουν στα συνδικαλιστικά όργανα πως και από ποιους θα εκπροσωπηθούν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που συμμετέχουν στην διοίκηση του ΕΚΑ, οι οποίες αποδέχτηκαν με ικανοποίηση την δικαστική απόφαση, όχι μόνο γιατί νομιμοποιεί τις παρανομίες τους, αλλά κυρίως γιατί έρχεται ενάντια στην συνεπή και ξεκάθαρη στάση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για συνδικάτα με γραμμή υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Δεν στέκονται απλά θεατές στην επίθεση που δεχόμαστε, αλλά με την στάση τους στηρίζουν κυβερνήσεις και εργοδότες.

Καλούμε τους συναδέλφους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις. Να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του δικαστηρίου και  να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο μας, τις σωματειακές επιτροπές και να οργανώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη δράση μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:30μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
  • ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

 Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Ε. Χαλιού                      Ν. Μεσσάδος