ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έδωσαν την μάχη των εκλογών του Σωματείου μας και επικύρωσαν και με την ψήφο τους την διάθεσή τους για νέους πιο δυναμικούς, νικηφόρους αγώνες στον Κλάδο.

Η ενίσχυση του Σωματείου τόσο σε ψήφους όσο και σε νέες εγγραφές θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια που γίνεται για τον συντονισμένο του αγώνα σε επίπεδο Κλάδου, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενότητα των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό, θα δημιουργήσει ρήγματα στις δυνάμεις που μας θέλουν διασπασμένους για τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Η επιτυχία των εκλογών προήλθε από την ίδια την ανάγκη των εργαζομένων για την ενίσχυση ενός Σωματείου που έχει αποδείξει ότι μπαίνει μπροστά στους αγώνες σε κάθε χώρο του κλάδου, τράπεζα ή εταιρεία, που τα μέλη του, η Διοίκηση του, όπου κι αν βρίσκονται χαρακτηρίζονται από αγωνιστικότητα, εμπνέουν εμπιστοσύνη. Η επιτυχία των εκλογών έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο πήραν πάνω τους την επιτυχία της διαδικασίας μέσω των Σωματειακών μας επιτροπών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η ενίσχυση του Σωματείου, πέρα από ελπίδα, κουβαλάει μαζί της και αυξημένες  ευθύνες, ειδικά μπροστά στα νέα μέτρα που συγκυβέρνηση Τραπεζίτες και Ε.Ε. ετοιμάζουν με πρόσχημα την περιβόητη «ανάπτυξη»

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης κρύβει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα η εκλογική ενίσχυση του Σωματείου πρέπει και χρειάζεται να αποτυπωθεί και στην μαζικότητα των αγώνων που το Σωματείο θα κληθεί να δώσει στον Κλάδο.  Πλάι –πλάι στα υπόλοιπα Σωματεία που συγκροτούμε το Π.Α.ΜΕ., ετοιμαζόμαστε για σκληρό αγώνα απέναντι στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν, για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας σε μισθό, Υγεία- Πρόνοια, Παιδεία, προστασία της μητρότητας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα από το αν τελικά συμμετείχε στις εκλογές  ή όχι, να συσπειρωθεί στο Σωματείο μας, να δώσει την αίτηση του για εγγραφή, και κυρίως να συμμετέχει ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες, στις Γενικές Συνελεύσεις, δίνοντας νέα πνοή στους αγώνες που έρχονται.

Η Δύναμη του Σωματείου είναι τα μέλη του, η συσπείρωση, η οργάνωση, η αγωνιστική διεκδίκηση.  Ορθώνουμε τείχος ανυπακοής και ανυποχώρητου αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες  μας .
 
TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ