ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Κλαδικό Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή στη PDS τις επόμενες μέρες θα ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της PDS και της Τράπεζας Πειραιώς για να ενημερωθούμε σ’ ότι αφορά  τα σχέδια τους, για το «διαχωρισμό» της PDS σε δύο εταιρείες.

Στη συνάντηση θα θέσουμε το αίτημά μας για σταθερή δουλεία και άμεση απορρόφηση στη Τράπεζα Πειραιώς όλων των εργαζομένων της PDS, με πλήρη δικαιώματα μισθολογικά και εργασιακά,  ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης που έχουν τώρα. (πχ ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι).

Μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για τις παραπέρα  ενέργειες μας.

Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τη διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο και να μην επιτρέψουν να αμφισβητηθεί κανένα μισθολογικό και εργασιακό κεκτημένο.

Τέλος καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία στη Τράπεζα Πειραιώς να πάρουν θέση για αυτές τις εξελίξεις που επηρεάζουν σημαντικά κομμάτι συναδέλφων στη Τράπεζα. Έχουν σημαντικές ευθύνες αυτοί οι Σύλλογοι που τόσα χρόνια δεν δέχονται ως μέλη τους συναδέλφους αυτούς  και που αρνούνται να τους αναγνωρίσουν σαν εργαζόμενους στη Τράπεζα Πειραιώς.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο