Συνάντηση με την εργοδοσία της PDS


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 22 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία της PDS με σκοπό να ενημερωθεί επισήμως το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού για τα σχέδια του ομίλου Πειραιώς σχετικά με την διχοτόμηση της PDS σε δύο ξεχωριστές εταιρείες (την παλιά και μια νέα), και την μετακίνηση όλου του προσωπικού που απασχολείται στο Call Center στη νέα εταιρεία.

Στη συνάντηση ζητήσαμε να υπάρξει διαβεβαίωση από πλευράς της εργοδοσίας ότι τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων που θα μετακινηθούν στη νέα εταιρεία δεν θα θιγούν. Πήραμε τη διαβεβαίωση πως όσοι έχουν συμβάσεις εργασίας με άμεσο εργοδότη την PDS θα μετακινηθούν στη νέα εταιρεία με τις ίδιες συμβάσεις, ενώ όσοι εργάζονται μέσω ενοικίασης από τρίτες εταιρείες, θα συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους στη νέα εταιρεία, χωρίς να αλλάξει η απαράδεκτη τακτική της ενοικίασης που κρατάει τους εργαζόμενους σε «ομηρία».

Επιπλέον τέθηκε από το σωματείο, το ζήτημα της κατ’ εξακολούθηση χορήγησης ρεπό σε ημέρες υποχρεωτικής αργίας, όπως είναι η 25η Μαρτίου, κάτι το οποίο είναι κατάφωρα άδικο, καθώς στερεί τους εργαζόμενους από μια ημέρα ανάπαυσης που τη δικαιούνται βάσει νόμου.

Επίσης, ζητήσαμε να καταργηθεί ή έστω να περιοριστεί η χρήση των ενδιάμεσων βαρδιών που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων, να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα εργάζεται για περισσότερα από τρία σαββατοκύριακα (Σάββατο ή Κυριακή) στη σειρά, και να γίνεται έγκαιρα η κατάρτιση και δημοσίευση του προγράμματος ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τις δουλειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τέλος, τέθηκε το πάγιο αίτημα του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, η άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων της PDS (ενοικιαζόμενων, συμβασιούχων) από την τράπεζα Πειραιώς, και η κάλυψή τους από την κλαδική σύμβαση. Το ίδιο αίτημα θα τεθεί και σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.


Καλούμε τους συναδέλφους να μην επαναπαύονται στις διαβεβαιώσεις των εργοδοτών, αλλά να παραμένουν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ώστε μαζί να διεκδικήσουμε ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο