ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού στηρίζει την απεργία στις 7 Μαΐου των εργαζομένων στο κλάδο του εμπορίου για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας που  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δρομολογεί να καταργήσει με νόμο, μετά και τη πρόσφατη συμφωνία μέτρων με τους δανειστές.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού πόθου του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και των τραπεζιτών, για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, για μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, για την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, χωρίς φραγμούς και εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματα τους. Έρχεται να προστεθεί πλάι στα πετσοκομμένα εισοδήματα, στην περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζουν, στην κατάργηση των συμβάσεων, στη πολλαπλή μείωση των συντάξεων, στην διόγκωση της φοροληστείας. Οδηγεί στην αποδιοργάνωση της κοινωνικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά σύντομα θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους μεταξύ αυτών και των τραπεζουπαλλήλων.

Το κλαδικό σωματείο θα πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση της Κυριακής αργίας. Θα οργανώσει την πάλη των εργαζομένων του κλάδου ενάντια σε κάθε τέτοια επιδίωξη των τραπεζιτών.


 

                               Η πρόεδρος                           Η γραμματέας

                              Χαλιού Έφη                          Μπεκιάρη Ειρήνη