ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΑΘΜΟΥ 

ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου στο σωματείο στην οποία συμμετείχαν συνάδελφοι προερχόμενοι από όλες τις Τράπεζας που απορρόφησε η Πειραιώς. Με τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ζητήματα μη εφαρμογής και καταστρατήγησης του Οργανισμού υπάρχουν για το σύνολο των εργαζόμενων της Τράπεζας ανεξάρτητα από την Τράπεζα προέλευσης και με αυτή την αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε, αναδεικνύοντας και διεκδικώντας για το σύνολο των συναδέλφων όσα η Τράπεζα παραβιάζει, με κάθε πρόσφορο μέσο, συνδικαλιστικό, νομικό και πάντα αγωνιστικό.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Η μαζικότητα της συμμετοχής είναι σημαντική για το αποτέλεσμα.

Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας στην τελευταία προσφυγή του σωματείου μας, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, για όσους συναδέλφους προέρχονται από την τράπεζα ΧΙΟΥ και παράνομα η Τράπεζα Πειραιώς έπαψε να τους καταβάλει το επίδομα βαθμού, η Επιθεώρηση Εργασίας ρητά αναφέρει ότι πρόκειται για μονομερή βλαπτική μεταβολή εκ μέρους του εργοδότη και παραβίαση του Οργανισμού της Τράπεζας ο οποίος είναι σε ισχύ και η Τράπεζα υποχρεούται να τον εφαρμόζει.

Την προσφυγή στην Επιθεώρηση έκανε συναδέλφισσα (μέλος του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού) μαζί με το Σωματείο μας.

Επιπλέον για την παραβίαση του Οργανισμού και σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν δεσμευτεί εντός 5 ημερών ότι θα εφαρμόσει τον σχετικό με το επίδομα όρο του Οργανισμού  η Επιθεώρηση Εργασίας θα εισηγηθεί την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκοντας την αύξηση της κερδοφορίας της σε βάρος των  εργαζόμενων ξεκίνησε το “πετσόκομμα” των δικαιωμάτων με τη μη εφαρμογή του Οργανισμού πολύ πριν την κρίση.  Σήμερα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο πιο επιθετικά βαφτίζοντας «οικειοθελείς παροχές» κλαδικά και επιχειρησιακά επιδόματα, επιβάλλει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, διώχνει «εθελούσια» τους «ακριβούς» εργαζόμενούς της (αυτούς δηλαδή που έχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και μόνιμη εργασιακή σχέση) και βγάζει τη δουλειά με «φτηνούς» εργαζόμενους, εργολαβικούς, υπενοικιασμένους των 590 ευρώ…

Οι ευθύνες που έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΟΤΟΕ αλλά και του αντιπροσωπευτικού συλλόγου ΣΕΤΠ που τόσα χρόνια συναινούν απροκάλυπτα στη μη εφαρμογή του Οργανισμού. Εναρμονίζονται με τα συμφέροντα του εργοδότη, υπογράφουν ό,τι αυτός ζητήσει, βάζουν πλάτη σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές της εργοδοσίας.

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να καταγγείλουν παρόμοιες περιπτώσεις.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Τηλ.Επικοινωνίας

6949733543 – 6977744095 - 6974046073

Το ΔΣ