ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ PDS


Η σωματειακή επιτροπή εργαζομένων PDS πραγματοποίησε συνέλευση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως τις πρόσφατες απολύσεις και την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία της PDS έχει προβεί σε απολύσεις συναδέλφων είτε με τη μορφή της μη ανανέωσης σύμβασης είτε και απροκάλυπτες, πάντα με τη δικαιολογία της μη απόδοσης, των μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων. Αυτές οι απολύσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της εντατικοποίησης της δουλειάς που βιώνουμε όλοι μας. Όποιος δεν μπορεί να φέρει το μέγιστο δυνατό κέρδος στην εταιρεία πετιέται στον κάδο των αχρήστων, χωρίς να λογαριάζεται αν έχει ανάγκη τη δουλειά, πόσα άτομα στηρίζει.

Τελευταία έχει ενταθεί η πίεση που ασκείται σε όλα τα τμήματα για το πιάσιμο των στόχων, για χαμηλότερους χρόνους εξυπηρέτησης, για καλύτερη ποιότητα εξυπηρέτησης, κ.ο.κ. Επιπλέον, στα τμήματα που έχουν ως βασικό αντικείμενο την εξυπηρέτηση των πελατών έχει προστεθεί ως στόχος να γίνονται συστάσεις για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων. Το εύρος των αντικειμένων που καλείται ένας τηλεφωνητής να γνωρίζει και να εξυπηρετεί διευρύνεται συνεχώς, χωρίς φυσικά να αυξάνονται οι απολαβές. Γίνονται σεμινάρια σε συναδέλφους για να μπορούν να πωλούν ασφαλιστικά προγράμματα, χωρίς καμία αλλαγή όμως στους όρους της εργασίας, παρά μόνο προς το χειρότερο.

Αυτή η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία συνδέεται με τις απαιτήσεις των δανειστών για μαζικές απολύσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Συνδέεται με την Ατζέντα 2020 που προβάλει η διοίκηση του ομίλου Πειραιώς η οποία λέει ότι θα ρίξει το βάρος στα εναλλακτικά κανάλια. Συνδέεται με τις εθελούσιες απολύσεις στα καταστήματα και στις διευθύνσεις της τράπεζας που αφήνουν τα τμήματα υποστελεχωμένα. Συνδέεται με το ότι από τα καταστήματα αφαιρούν τις καρέκλες για να σπρώξουν τους  πελάτες στους εναλλακτικούς τρόπους συναλλαγών, ότι μειώνουν τους ταμίες που εξυπηρετούν, και προωθούν τον "ταμία από απόσταση", την ηλεκτρονική τραπεζική και το phone banking.

Γενικά η εντατικοποίηση στην PDS συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις στον όμιλο Πειραιώς και στον κλάδο γενικότερα, και όλα αυτά προσανατολίζονται σε έναν και μόνο στόχο: την αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών. Τον ίδιο στόχο που έχει και η κυβέρνηση και τα μέτρα που αυτή φέρνει.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους συναδέλφους ότι δεν είναι διαφορετική η πολιτική της κυβέρνησης από την πολιτική που ακολουθεί η εργοδοσία. Δεν ισχύει ότι η εργοδοσία είναι καλή γιατί μας δίνει μια δουλειά και ένα μισθό και η κυβέρνηση είναι εναντίον μας γιατί μας φορολογεί , μας κόβει επιδόματα, κτλ. Ούτε αντίθετα είναι καλή η κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει κάτι καλό αλλά δεν την αφήνουν τα συμφέροντα, η μεγαλοεργοδοσία, κτλ.

Συντονισμένα, κυβέρνηση και εργοδοσία επιτίθενται στα εργατικά δικαιώματα. Η μία κόβει και η άλλη ράβει, στην προσπάθεια να μας ξεζουμίσουν, να αποσπάσουν κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος, όπως για παράδειγμα το δικαίωμα στην απεργία που έχουν βάλει τώρα στόχο, για να αποσπάσουν ύστερα κάθε ευρώ υπεραξίας.


ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ. ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.



Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού έχει λάβει απόφαση να συμμετέχει στην απεργία που θα προκηρυχθεί όταν έρθουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης για συζήτηση στη βουλή. Η σωματειακή επιτροπή PDS παίρνει απόφαση να συμμετέχει στην απεργία αυτή απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.


Επίσης, παίρνουμε απόφαση να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 28 Νοέμβρη στις 16:30


Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ PDS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ