ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις τράπεζες τις εισπρακτικές και τις θυγατρικές των τραπεζών που παρά την εργοδοτική τρομοκρατία έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή μάχη της 14/12. Τα μέλη του Σωματείου μας και οι σωματειακές επιτροπές βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από χώρους εργασίας περιφρουρώντας την απεργία μας, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους εργασίας και ανέδειξαν την ανάγκη της οργανωμένης δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Είναι πρόσφατη εξάλλου η προσπάθεια από μεριάς της κυβέρνησης υλοποίησης ενός παγίου αιτήματος των εργοδοτών για την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Η απεργιακή μάχη που δόθηκε αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης του Σωματείου μας στο Υπουργείο Εργασίας στις 28/11.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

           Εθνική Συλλογική Σύμβαση με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.

           Ενιαία Κλαδική Σύμβαση με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

           Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προστασία του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και να συντονίσουμε την περαιτέρω δράση μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο