Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS σχετικά με την απόλυση συναδέλφου


Όσο και αν προσπαθεί η διοίκηση της PDS να πλασάρει ένα ανθρώπινο προφίλ, με φιλανθρωπικές δράσεις όπως δωρεές στα Παιδικά Χωριά SOS, και να καλλιεργήσει "οικογενειακό" κλίμα στα τμήματα με το να μας αποκαλεί "συνεργάτες", κτλ. έρχεται η σκληρή πραγματικότητα για να την ξεμπροστιάσει. Λίγο πριν μπει το 2018 απολύθηκε μια συνάδελφος από το Phone Banking ("συνεργάτης" που εργαζόταν επί 3 χρόνια με εξάμηνες συμβάσεις για να βγάζει ο όμιλος Πειραιώς τα κέρδη του) η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία της και αναγκαζόταν να λείπει με αναρρωτικές άδειες. Η PDS αντί να συμπαρασταθεί  στη συνάδελφο και να της παρέχει υποστήριξη, θεώρησε καλό να μην της ανανεώσει τη σύμβαση και μάλιστα εν μέσω της περιόδου των Χριστουγέννων. Η αιτιολογία, φυσικά, ήταν ότι δεν πιάνει τους στόχους!

Την περασμένη Τρίτη, η σωματειακή επιτροπή του κλαδικού, έπειτα από αίτημά της, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας της PDS για την άδικη και απάνθρωπη απόλυση της συναδέλφου, παρουσία και της ίδιας. Στη συνάντηση ακούσαμε τις γνωστές δικαιολογίες: ότι "ποτέ στο παρελθόν δεν έχει απολυθεί συνάδελφος λόγω προβλημάτων υγείας και ούτε πρόκειται να απολυθεί στο μέλλον" (λες και ξεχνάμε ότι πάλι πριν δύο μήνες δεν ανανεώθηκε η σύμβαση ενός άλλου συναδέλφου από το Phone Banking με θέματα υγείας που έκανε χρήση του δικαιώματός του να πάρει άδεια ασθενείας), ότι "ο κάθε εργαζόμενος κρίνεται βάσει της απόδοσής του για το αν θα του ανανεωθεί η σύμβαση" (ακόμα και τα δικά τους στοιχεία και οι αξιολογήσεις - που είναι εργαλείο για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους - αποδεικνύουν πως η συνάδελφος ήταν πολύ καλή τη δουλειά της).

Σε κάθε περίπτωση, με τα ίδια τα λεγόμενά τους οι εκπρόσωποι των εργοδοτών αποδεικνύουν ότι πάνω από τους στόχους και τα κέρδη τους οι εταιρείες δεν βάζουν τίποτα και κανέναν, δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία όταν πρόκειται να απολυθούν εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας αν οι απολύσεις βελτιώνουν τα στατιστικά τους. Ότι και να λένε και όσο και να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε καμία μεροληψία στην απόφασή τους να απολυθεί η συνάδελφος, τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PDS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Συνάδελφοι,
Πρέπει να βγουν συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες της εργοδοσίας στην PDS. Να γίνει ξεκάθαρο ότι οι δικές μας ανάγκες είναι ασυμβίβαστες με τα συμφέροντα της εταιρείας. Η ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία πατάει πάνω σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που θεσπίστηκαν ειδικά τα τελευταία χρόνια, νόμους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ και δεν θα φύγουν μετά τα μνημόνια. Είναι νόμοι που οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές ήθελαν από χρόνια και τώρα με το αφορμή την κρίση που το ίδιο το σύστημα γέννησε, ψηφίστηκαν και θα παραμείνουν μέχρι εμείς με τους αγώνες μας να τους καταργήσουμε.

Ο μόνος τρόπος να παλέψουμε ώστε οι ανάγκες μας να μπουν πάνω από τα κέρδη τους είναι με την οργάνωσή μας, με το δυνάμωμα της παρουσίας του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και της σωματειακής επιτροπής.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ PDS ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ