ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Φεβρουάριος 2018  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού οργανώνει τη μάχη της διεκδίκησης Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους τραπεζοϋπάλληλους και για όλους τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου που δουλεύουν για λογαριασμό των τραπεζών.  
Σήμερα που οι εργαζόμενοι του ίδιου κλάδου, της ίδιας τράπεζας ή της ίδιας εταιρείας είναι διασπασμένοι σε «χίλια κομμάτια» όσον αφορά τη σχέση εργασίας τους, τους όρους αμοιβής τους και τους υπόλοιπους όρους εργασίας, σήμερα είναι πιο αναγκαίο να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, οργανωμένα και συλλογικά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.  
Να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας στους εργοδότες να υπογράψουν και να εφαρμόσουν ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να μην υπάρχει εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ κατώτερο μισθό. 
Το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου, σε κοινή συνεδρίαση με τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων της First Data και της Mellon στις 16/2/2018 κατέληξε στο εξής σχέδιο δράσης για το μήνα Μάρτιο στα πλαίσια διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας: 
  • Συγκέντρωση και παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 16:00 με περιεχόμενο ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις στο χώρο των τραπεζών (απόσχιση κλάδου, εθελούσιες κλπ).
  • Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 18:00, στην αιθ. εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως).
  • Παρέμβαση στον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Ενημέρωσης – Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ) την Τρίτη 27 Μαρτίου, με αιχμή την διεκδίκηση ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους των "εισπρακτικών" εταιρειών.
  • Γενικές Συνελεύσεις που θα οργανώσουν τα επιχειρησιακά σωματεία σε First Data και Mellon με σκοπό να συζητήσουν το σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και να οργανώσουν τη πάλη τους. Ειδικότερα, το επιχειρησιακό σωματείο της First Data ετοιμάζει παράλληλα σχέδιο Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα καταθέσει στην εργοδοσία μέσα στο μήνα Μάρτιο. 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. 
Το ΔΣ