Δελτίο τύπου για την καταδίκη των Χαλυβουργών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     


Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση της αστικής Δικαιοσύνης να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή σε 5 εργαζόμενους χαλυβουργούς που πριν 6 χρόνια έδωσαν ένα πολύμηνο ηρωικό απεργιακό αγώνα, που συνάντησε την αλληλεγγύη εργαζομένων από όλον τον κόσμο, για το αυτονόητο δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Αυτή η απόφαση που πάρθηκε μετά από μηνύσεις που υπέβαλλαν η εργοδοσία της Χαλυβουργίας και τα τσιράκια της, συμπληρώνει την προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να «χτυπήσει» το δικαίωμα στην απεργία, να καταστείλει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση των εργαζομένων, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, υλοποιώντας άλλη μια διαχρονική απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου.
Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις θα τρομοκρατήσουν τους χαλυβουργούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να επιβάλλουν μέσα στους χώρους δουλειάς, δεν θα περάσει! Τέτοιοι ηρωικοί αγώνες θα δείχνουν για πάντα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο