Eτήσια απολογιστική γενική συνέλευση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Νομού Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μάρτη.



Συγκεκριμένο σχέδιο για τη μάχη που δίνει το σωματείο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας (μόνιμοι, συμβασιούχοι, «ενοικιαζόμενοι» κλπ.) αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι από όλες τις τράπεζες, εισπρακτικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και άλλες εταιρείες του κλάδου, στην ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Νομού Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μάρτη.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την έγκριση 14 νέων μελών του κλαδικού, σηματοδοτώντας και με αυτό τον τρόπο τον προσανατολισμό του σωματείου για ενίσχυση των δυνάμεών του, σε μια περίοδο που η επίθεση των τραπεζιτών εντείνεται και αφορά σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ήδη δρομολογηθεί απολύσεις με διάφορες μορφές (εθελούσιες, αποσχίσεις κλάδων, απευθείας απολύσεις, λύση συμβάσεων ορισμένου χρόνου κλπ.) καθώς τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών απαιτούν μείωση κατά περίπου 4.000 των θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα. Οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων έχουν την αποδοχή και υπογραφή των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων των τραπεζών (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας μεταφράζεται σε εκατοντάδες απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες.

Για όλα αυτά τα ζητήματα το σωματείο τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις, δύο συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας, γενικές συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς.

Φέτος, που κλείνουν 10 χρόνια από την ίδρυση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, η συνέλευση των εργαζομένων ανανέωσε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να δουλεύει με τη μορφή των Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεων, συσκέψεων και παρεμβάσεων, ως μόνιμο τρόπο δουλειάς.

Στην εισήγηση της συνέλευσης, η πρόεδρος του σωματείου Έφη Χαλιού σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή μας συνέλευση έχει σαν στόχο να βγάλουμε συμπεράσματα από την πλούσια δράση του σωματείου μας το χρόνο που πέρασε, αλλά κυρίως είναι η διαδικασία αυτή που με απόφασή μας (από την τελευταία Γενική Συνέλευση που κάναμε το Δεκέμβρη) θα σχεδιάσει τη δράση μας για το επόμενο διάστημα και θα βάλει τις βάσεις για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα στον κλάδο. Συλλογικών Συμβάσεων που να αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, είτε δουλεύουμε στις τράπεζες απευθείας, είτε μέσω άλλων εταιρειών, είτε εργαζόμαστε σε εισπρακτικές ή άλλες εταιρείες του κλάδου, σε δικηγορικά γραφεία ή συναλλακτήρια, είτε είμαστε με συμβάσεις αορίστου χρόνου είτε με ορισμένου ή συμβάσεις έργου.

Άλλωστε, η αντικειμενική αυτή πραγματικότητα, το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές σχέσεις εργασίας στον κλάδο, το ότι για την ίδια εργασία υπάρχουν διαφορετικά μισθολόγια, κακές συνθήκες εργασίας, απουσία διαλειμμάτων, χώροι-κλουβιά στα τηλεφωνικά κέντρα, απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα στις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου…, όλα αυτά καθιστούν την πάλη των εργαζομένων στον κλάδο για υπογραφή ενιαίας κλαδικής ΣΣΕ πιο επιτακτική, καθιστά την οργάνωση των συναδέλφων μας στο κλαδικό συνδικάτο απαραίτητη και τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργαζομένων αναγκαία.

Συνάδελφοι,

Στην τελευταία κινητοποίηση του σωματείου μας στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη βδομάδα (7.3.18), στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία που ανέβηκε πάνω με τον γενικό γραμματέα Νεφελούδη, ήταν αποκαλυπτική η επίσημη θέση και στάση της κυβέρνησης.

Επιγραμματικά, του αναφέραμε τους λόγους για τους οποίους έγινε η κινητοποίηση, για τις απολύσεις που γίνονται στις τράπεζες, τις εθελούσιες, τις αποσχίσεις κλάδων, την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους προκειμένου οι συνάδελφοι να εξωθηθούν σε εθελούσια απόλυση, την εντατικοποίηση της εργασίας που μεταφράζεται σε χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες την ίδια στιγμή που η ΕΕΤ έχει καταστήσει σαφές ότι σε δύο χρόνια ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων θα μειωθεί κατά 4.000 περίπου.

Καταθέσαμε το αίτημα του συνδικάτου μας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει τέλος στην ασυδοσία αυτή των τραπεζών. Καθώς επίσης και την πρόθεσή μας να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων του κλάδου για τη διεκδίκηση ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτήσαμε τη νομοθέτηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ από 586 ευρώ που είναι σήμερα και δώσαμε συγκεκριμένα παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με την καταστρατήγηση του ωραρίου.

Ο Α. Νεφελούδης δεν πρωτοτύπησε φυσικά. Στην ουσία επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας, λέγοντας ότι ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για τη μείωση αυτών των φαινομένων. Ότι τα επιτελεία τους ετοιμάζονται να φέρουν νομοθετικές διατάξεις που θα μειώνουν την ελαστική εργασία και ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 21 Αυγούστου όπου και θα βγει από τα μνημόνια η χώρα, θα απαλλαχθεί από την επιτροπεία και θα λυθούν τα χέρια της κυβέρνησης για να νομοθετεί πλέον υπέρ μας.

Η ειρωνεία και η αλαζονεία του κυβερνητικού εκπροσώπου φτάνει στα επίπεδα της γελοιότητας, να μας ζητά δηλαδή να υπομένουμε, να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αυτή που όχι μόνο δεν κατάργησε τα δύο μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά φόρτωσε στις πλάτες μας ακόμη δύο, τα οποία θα πληρώνουμε μέχρι τουλάχιστον το 2060. Είναι η κυβέρνηση αυτή που έβαλε σε εφαρμογή την πάγια επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Είναι η κυβέρνηση αυτή που αξιοποιεί τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, για να μπλέξει ακόμα βαθύτερα το λαό μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Για παράδειγμα, τώρα που κλιμακώνεται η ένταση με την Τουρκία προβάλλει ως αναγκαίο και αυτονόητο να επιταχυνθεί και να διευρυνθεί η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση Τραμπ - Τσίπρα τον περασμένο Οκτώβρη. Σε αυτή την κυβέρνηση μας καλεί ο Α. Νεφελούδης να δείξουμε ανοχή και εμπιστοσύνη!...».

 Η συνέλευση κατέληξε ότι η αμέσως επόμενη μεγάλη μάχη που έχει να δώσει ο κλάδος είναι αυτή των ΣΣΕ, μιας και η κλαδική ΣΣΕ που υπογράφει η ΟΤΟΕ, καθώς και οι άλλες επιχειρησιακές ΣΣΕ που είναι σε ισχύ, αποκλείουν μεγάλο κομμάτι εργαζομένων, δεν αφορούν τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μιας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αποκλείουν αυτούς τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους. Για τις συγκεκριμένες ηγεσίες η εισήγηση υπογραμμίζει: «Η συμφωνία τους αυτή με τις βασικές επιδιώξεις των εργοδοτών μας, η ταύτιση των πολιτικών τους θέσεων, η κοινή στρατηγική που έχουν και που εκφράζεται ακόμη και στην κοινή τους αντίληψη για το ρόλο που πρέπει να παίζουν οι τράπεζες στην οικονομία (να χρηματοδοτούν δηλαδή το μεγάλο βιομηχανικό κεφάλαιο για να μπορεί να κάνει επενδύσεις και να αυγαταίνει τα κέρδη του), αυτή είναι και η βασική αιτία, είναι η εξήγηση γιατί βρίσκονται όλοι αυτοί απέναντι, βρίσκονται στην ίδια πλευρά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αυτός είναι ο λόγος που συστρατεύτηκαν ενάντια στη δράση του σωματείου μας και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στα επιχειρησιακά σωματεία, όταν οργανώναμε την αντίθεση των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο που πέρασε το Γενάρη η κυβέρνηση για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμά μας να απεργούμε. Παρά τις αποφάσεις που είχαμε πάρει σε καταστήματα των τραπεζών, παρά τις επιστολές που στείλαμε για έκτακτα ΔΣ των Συλλόγων και της ΟΤΟΕ, παρά τις προτάσεις μας για απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, οι ηγεσίες αυτές έβαλαν τα δυνατά τους για να μην υπάρξει καμία αντίδραση, ο κλάδος να μην απεργήσει, οι εργαζόμενοι να μην κουβεντιάσουν μέσα στους χώρους εργασίας…».

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν από τα μέλη του σωματείου, βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα. Ότι με τη δράση του κλαδικού σωματείου, μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ:

- Στη «First Data»: Είναι η πρώτη φορά που διεκδικείται στη συγκεκριμένη επιχείρηση ΣΣΕ, μιας και το επιχειρησιακό σωματείο εκεί μετρά λίγους μόνο μήνες ζωής. Το ΔΣ της «First Data» έχει ήδη εγκρίνει ένα σχέδιο σύμβασης που ενιαιοποιεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, παλιούς και νέους, αορίστου χρόνου ή ενοικιαζόμενους κλπ., ξεκινά από τα 751 ευρώ (κανένας μισθός κάτω από αυτό), προβλέπει προνοιακά και άλλα επιδόματα, προστασία της μητρότητας, σταθερό εργάσιμο χρόνο (8ωρο), ρητά θέτει ότι όσοι κλάδοι αμείβονται με παραπάνω μισθολόγιο (π.χ. λιθογράφοι) δεν πέφτουν παρακάτω κλπ. Για τη διεκδίκηση της Σύμβασής τους, έχουν ήδη αποφασίσει 2ωρη στάση εργασίας στις 23.3.18, όπου και θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση μέσα στο χώρο δουλειάς, για να συζητηθεί και να εγκριθεί το σχέδιο της σύμβασης, οι μορφές αγώνα τους, το πλαίσιο δράσης και η συνέχεια που θα δώσουν, γιατί αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δύσκολη και μεγάλη μάχη που δίνουμε εκεί με την εργοδοσία, η οποία φυσικά παίρνει και αυτή τα μέτρα της.

- Στις εισπρακτικές εταιρείες: Το κλαδικό συνδικάτο μαζί με τα σωματεία της «MELLON» και της «First Data» αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίασή τους να καταθέσουν στον ΕΣΕΔΑ (εργοδοτική ένωση των εισπρακτικών εταιρειών) σχέδιο κλαδικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις εισπρακτικές εταιρείες. Στις 27.3.18 άλλωστε έχουν ζητήσει συνάντηση με τον ΕΣΕΔΑ και εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του κλαδικού συνδικάτου.

- Για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις τράπεζες: Διεκδικούν ενιαία κλαδική ΣΣΕ (μόνιμοι, νοικιασμένοι, θυγατρικές των τραπεζών). Επεξεργάζονται σχέδιο σύμβασης με αύξηση 10% στο μισθολόγιο της ήδη υπάρχουσας κλαδικής (αυτής της ΟΤΟΕ), με μείωση του εργάσιμου χρόνου (7ωρο- 5ήμερο) ως απάντηση στην επιχειρηματολογία του αντιπάλου για μείωση των θέσεων εργασίας λόγω της ψηφιοποίησης της εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό το σχέδιο σύμβασης θα καταθέσουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ΟΤΟΕ, με βάση αυτό το σχέδιο, σε κάθε τράπεζα θα φτιαχτούν σχέδια επιχειρησιακών ΣΣΕ.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έδωσαν οι εργαζόμενοι για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 20 Μάρτη, στο οποίο θα συμμετέχουν με μπλοκ του κλαδικού σωματείου, με μπλοκ των Σωματειακών Επιτροπών, του Επιχειρησιακού Σωματείου της «First Data», της «MELLON». Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου προγραμμάτισαν περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας το 4σέλιδο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ, την αφίσα και το αυτοκόλλητο, την ανακοίνωση του συνδικάτου τους και των Σωματειακών Επιτροπών.

Η διαδικασία έκλεισε με την επισήμανση ότι ειδικά οι Γενικές Συνελεύσεις θα προκριθούν ως τρόπος δουλειάς, μιας και «…μόνο εμείς μπορούμε γιατί μόνο στον πυρήνα της δικής μας αντίληψης είναι βαθιά ριζωμένη η ανάγκη να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, να λένε ελεύθερα την άποψή τους, να συμβάλλουν στο σχεδιασμό της δράσης…».