ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!


ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το Σωματείο μας καταδικάζει τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ- Μ. Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία. Για μια ακόμη φορά ΝΑΤΟ και ΕΕ καταστρέφουν κράτη και αιματοκυλούν λαούς για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Αυτός είναι ο βασικός στόχος, για τον οποίο οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων στη περιοχή, και όχι ο δήθεν πόνος τους να σώσουν το λαό της Συρίας! Κομμάτι των ανταγωνισμών αυτών είναι και η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας στη περιοχή.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης που διεκδικεί μερίδιο, μπλέκει το λαό επικίνδυνα στα πολεμικά σχέδια, διατηρεί και επεκτείνει τις νατοϊκές  βάσεις  που αποτελούν ορμητήριο πολεμικών δυνάμεων, στέλνει ελληνικό στρατό έξω από τα σύνορα, αναβαθμίζει τις σχέσεις με τους δολοφόνους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο όνομα της ‘’γεωστρατηγικής αναβάθμισης’’.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί έλληνας φαντάρος επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Τιμωρείται επειδή μίλησε ενάντια στο πόλεμο και στο ρόλο των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στη προσφυγιά και στην φτώχεια και την εξαθλίωση και κάλεσε την εργατική τάξη και τη νεολαία να δυναμώσουν τη πάλη τους ενάντια στην όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί.

 Το ΔΣ