ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ PDS


 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ PD Services ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

         ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 17/7 ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 4 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00, ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

 
         ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/7 ΑΠΟ ΤΙΣ 13.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 17.00 ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 13.30, ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 3ΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κινητοποίηση των εργαζομένων της PDS και η μαζική τους συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού στις 25.6.18, έστειλε σαφές και ηχηρό μήνυμα προς τη Διοίκηση της Πειραιώς και την Κυβέρνηση πως ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Η Διοίκηση της Πειραιώς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νομικά ζητήματα για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της PDS και απαιτούμε ΤΩΡΑ να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εκατοντάδες εργαζομένους της PDS και να τους εντάξει ΑΜΕΣΑ στο κύριο προσωπικό.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν μπορεί να «νίπτει τας χείρας» επανειλημμένως, δήθεν ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική απόφαση της Πειραιώς και απαιτούμε  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ PDS ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτές τις μέρες που ψηφίζεται στη Βουλή η νέα νομοθεσία για την «εργολαβική εργασία», η Κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι δήθεν φέρνει μια ευνοϊκή ρύθμιση για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι και με αυτό το νομοσχέδιο, όπως και με όλα τα προηγούμενα της σημερινής ή των παλιότερων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ),  συντηρείται η εργολαβική εργασία, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η κερδοφορία του κεφαλαίου, πατώντας φυσικά πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων.

Το «παραμύθι» περί της επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στην «κανονικότητα» που προσπαθεί να πλασάρει η Κυβέρνηση στραπατσάρεται από την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί όσο υφίσταται η εργολαβία, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για εργαζόμενους με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, αυξάνοντας τα κέρδη των επιχειρηματιών, όπως ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση της PDS. Η απαίτηση των εργαζομένων είναι ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Να καταργηθούν τώρα με νόμο οι εργολαβικές εταιρείες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της PDS σε επαγρύπνηση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού. Οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε έχουν στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων. Η δυναμικότητα των αγώνων μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

Απαιτούμε στις 23.7 στην 3μερή που έχει οριστεί μεταξύ του Υπουργείου εργασίας, του σωματείου μας και της εργοδοτικής πλευράς (Τράπεζα Πειραιώς και PDS) ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PDS.

Καλούμε τα σωματεία της Πειραιώς και την ΟΤΟΕ να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Να πάψουν να καλλιεργούν τον εφησυχασμό ότι όλα λύνονται με τις «διαπραγματεύσεις» τους στα κλειστά γραφεία με τους τραπεζίτες, όπου συζητούν τα επιχειρησιακά σχέδια. Να εντάξουν στα μητρώα τους και στην επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπογράφεται αυτές τις μέρες ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Πειραιώς, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Να κηρύξουν στάση εργασίας για τις 23.7 για τους εργαζόμενους της Πειραιώς, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους.

 ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού σας καλεί να πάρετε μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις  για τους εργαζόμενους της PD Services που θα πραγματοποιηθούν μέσα στους χώρους δουλειάς:         
 
την Τρίτη 10.7.18 στις 11.30 στο κτίριο της Μεσογείων 109-111

 

την Τρίτη 10.7.18  στις 14.00 στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 184 στο κυλικείο
 
την Τετάρτη 11.7.18 στις 12.00 στο κτίριο της Λ.Συγγρού 87 στο κυλικείο
 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PD Services ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Το ΔΣ