Παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου μας έξω από το κεντρικό κατάστημα της ALPHABANK





Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23.8.18 η παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου μας έξω από το Κεντρικό κατάστημα της ALPHABANK με κεντρικό αίτημα την ανάκληση της απόφασης της τράπεζας να «σύρει» σε εθελούσια απόλυση συνάδελφό μας ΑμΕΑ. Στην παράσταση παραβρέθηκαν η ΣΕΑΑΝ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων) και ο ΕΝΙΑΙΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ.

Η παρουσία δεκάδων εργαζομένων και συναδέλφων της ALPHABANK στη συγκέντρωση είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί η Διοίκηση της τράπεζας να συναντηθεί με τους φορείς, πράγμα το οποίο είχαν επανειλημμένα αποφύγει το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνάντηση το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού και η ΣΕΑΑΝ επέμειναν στην απαίτηση των εργαζομένων της ALPHABANK να διακοπεί η διαδικασία «εθελούσιας» του συναδέλφου, μιας και κάθε άλλο παρά εθελούσια είναι. Θυμίζουμε ότι η υπογραφή του συναδέλφου με νοητική στέρηση υφαρπάχτηκε από την Τράπεζα προκειμένου να διωχτεί ο εργαζόμενος άρον άρον.

Από την πλευρά της η τράπεζα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στα κέρδη της. Μίλησαν για ανικανότητα του συναδέλφου ΑμΕΑ προς εργασία, για εγκυκλίους που δεν μπορούν να παραβούν και άλλα παρόμοια. Στην επιμονή μας να δοθεί λύση, μας παρέπεμψαν στη διενέργεια εργατικής διαφοράς που θα γίνει στις 17.9.18, μετά την προσφυγή του σωματείου μας στο ΣΕΠΕ.

Οι ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Γνωρίζουν το θέμα εδώ και καιρό (με επιστολή του σωματείου μας στο Υπουργείο, με ερώτηση στη Βουλή, με την προσφυγή στο ΣΕΠΕ) και παρ’ όλα αυτά έχουν κρατήσει σιγή ιχθύος.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να παρέμβει ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου ΑμΕΑ. Να ορίσει την 3μερή συνάντηση στο ΣΕΠΕ έως τις 31.8.18 (ημερομηνία όπου θα ισχύσει η εθελούσια έξοδος του συναδέλφου) και όχι 2 βδομάδες μετά που την έχει ορίσει!

Το σωματείο μας και η ΣΕΑΑΝ έκλεισαν για αυτό το λόγο συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ Νεφελούδη για αύριο Παρασκευή 24.8.18

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον συνάδελφο ΑμΕΑ που διώκεται, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να υπογράψουν την απόλυσή τους.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο