Για την απόλυση/μη ανανέωση των 3 συναδέλφων στην Piraeus Direct Solutions


Πριν ένα μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες την "έξοδο από τα μνημόνια" και την "επιστροφή στην κανονικότητα" που βέβαια για τους εργαζόμενους στον κλάδο σημαίνει μία από τα ίδια:

Την ώρα που η PDS διοργανώνει εβδομάδα δράσεων με Play Station, yoga, χούλα χουπ, καφέ με τον CEO(!), συμμετοχή σε κλήρωση για extra ώρα διαλείμματος(!!), την ίδια ώρα δείχνει την πόρτα της εξόδου σε τρεις συναδέλφους μας που το μόνο τους “φταίξιμο” είναι ότι περισσεύουν σε ένα τμήμα που δεν έχει δουλειά! Και... εντελώς τυχαία, είναι και οι τρεις τους σχετικά νέοι εργαζόμενοι που μόλις κλείνουν ένα χρόνο και θα έπρεπε να πάρουν αύξηση. Αυτή είναι η κανονικότητα για εμάς τους εργαζόμενους στην PDS.

Χρησιμοποιώντας την πάγια τακτική της η διοίκηση ανακοίνωσε στους τρεις συναδέλφους από το τμήμα των εμπόρων ότι δεν θα τους ανανεώσει τη σύμβαση, μόλις την τελευταία ημέρα που έληγε η προηγούμενη. Τόσο πολύ μας λογαριάζουν… Δεν τολμάνε να ανακοινώσουν την απόλυση ούτε μια βδομάδα νωρίτερα γιατί φοβούνται την αντίδραση των εργαζομένων. Ξέρουν τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν ενωμένοι διεκδικούν το δίκιο τους.

Απαιτούμε:
  • Οι συνάδελφοι να μην απολυθούν αλλά να επανεκπαιδευτούν και να συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλο τμήμα.
  • Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους συναδέλφους. Ζητάμε 751 βασικό μισθό και επιπλέον τα νόμιμα επιδόματα οθόνης, ακουστικού, ξένης γλώσσας κτλ.
  • Να αυξηθεί ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε 2 ώρες εργασίας. Να μπει τέλος στη χρήση διαλείμματος για να πάει οποιοσδήποτε τουαλέτα
  • Να ενημερώνονται όσοι συνάδελφοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την λήξη της σύμβασής τους, σχετικά με την ανανέωση ή μη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα κατοχυρώνει όλα τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα. Έξω τα δουλεμπορικά από την PDS. Άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS.

Συνάδελφοι, κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ PDS