Για την κατάργηση των κλάδων στην ALPHABANK

Κυβέρνηση-εργοδοσία της ALPHABANK και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε αγαστή συνεργασία για την κατάργηση κλάδων στην ALPHA

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

        Η απαράδεκτη ενέργεια των τριών εταίρων να δρομολογήσουν την κατάργηση των κλάδων (τεχνικού και κλητήρων) στην ALPHABANK, χωρίς καν να ρωτηθούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς καν να περιμένουν το πόρισμα της τριμερούς που είχε προκαλέσει με καταγγελία του το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού, ξεπερνά κάθε όριο!

        Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομπάζει για τη νομοθέτηση της επέκτασης των Συλλογικών Συμβάσεων, πριν καν ολοκληρώσει την φράση της η κ Αχτσιόγλου περί δήθεν «ίσης αμοιβής για ίση εργασία» και στον κλάδο των τραπεζών, την ίδια στιγμή βάζει πλάτη για να ανοίξει ο δρόμος για παραπέρα εκμετάλλευση, για περισσότερους εργολαβικούς- νοικιασμένους  εργαζόμενους. Γιατί, όπως ειπώθηκε και στην τριμερή συνάντηση από το Υπουργείο … «η τράπεζα μιας και υπογράφτηκε πλέον νέος Κανονισμός, δεν παρανομεί», μπορεί να καταργεί κλάδους και βεβαίως με νόμιμους τρόπους μπορεί να προσλαμβάνει στο μέλλον εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

        Η Κυβέρνηση λοιπόν νομοθετεί, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί αυτούς τους νόμους, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός χειροκροτεί και συνυπογράφει, και από την αντίπερα όχθη, οι εργαζόμενοι ολοένα και χάνουν κατακτημένα δικαιώματά τους. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Έτσι αντιλαμβάνονται το πέρασμα στην νέα εποχή, την  «μεταμνημονιακή». Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν για μας και τα παιδιά μας!

        Ως εδώ! 

        Δεν θα επιτρέψουμε άλλο τα σχέδιά τους για αναδιαρθρώσεις και μεγιστοποίηση του κέρδους τους να χτυπά τα εργασιακά μας δικαιώματα.

        Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, με βάση τις ανάγκες μας. 

        Οργανώνουμε Γενικές συνελεύσεις μέσα στους χώρους εργασίας. Παίρνουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας.


Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Το ΔΣ – Οκτώβριος 2018