ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που σέρνονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για μια κινητοποίηση που οργάνωσαν ενάντια στις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Βρούτσης της ΝΔ, αποδεικνύει περίτρανα την σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν πρόκειται για εργατικούς αγώνες και δικαιώματα!

Ο τότε Υπουργός εργασίας Βρούτσης και η σημερινή υπουργός Αχτσιόγλου άλλωστε συμπλέουν και στα πιο σημαντικά! Είναι πρόσφατη η υπερψήφιση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ο οποίος ενεργοποιεί την απαράδεκτη ρύθμιση για τους μισθούς, την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι ολοφάνερο ότι υπηρετεί την πολιτική του κεφαλαίου. Έρχεται να προστεθεί στην ψήφιση του νόμου για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των μεγαλοεργοδοτών. Η καταστολή των εργατικών αγώνων, οι ολοένα και αυξανόμενες αποφάσεις των δικαστηρίων για παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, έχουν στόχο την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Το σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, στις θυγατρικές των τραπεζών και τις εισπρακτικές εταιρείες να πάρουν θέση, καταδικάζοντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το ΔΣ