Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS


Οι συσκέψεις των εργαζομένων ήταν η αρχή…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή που είχαν οι δύο συγκεντρώσεις εργαζομένων που έγιναν για να ενημερώσουμε σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με την εργοδοσία. Η προσέλευση στις συγκεντρώσεις, ειδικά από εργαζόμενους που πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τη σωματειακή επιτροπή και την οργάνωση των εργαζομένων από τα κάτω, δείχνει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το ωράριο μητρότητας και τις αλλαγές στο πρόγραμμα προβληματίζουν πολλούς συναδέλφους.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να παρεμποδιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων (ειδικά στο κτίριο της Καλλιθέας) οι συνάδελφοι έδωσαν το "παρών". Οι προϊστάμενοι, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν χρόνο από το διάλειμμά τους, ουσιαστικά τους απέτρεπαν από το να έρθουν στη συγκέντρωση. 

Μάλιστα αυτό το ονόμασαν «διευκόλυνση για τη συμμετοχή» ενώ δε δίστασαν να ισχυριστούν πως οι εργαζόμενοι μπορούν όποτε θέλουν να χρησιμοποιήσουν πάνω από τα 40 λεπτά διαλείμματος τη στιγμή που ξέρουμε ότι με 1 ή 2 λεπτά παραπάνω μας στέλνουν email και μας καλούν να απολογηθούμε!

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης

Η απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι είναι να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εντατικοποίηση, στην στοχοποίηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως οι μητέρες, που πάντα προετοιμάζει το έδαφος για την πιο γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματά μας. 

Το πρόσχημα της τυπικής ισότητας όλων απέναντι στο πρόγραμμα, που στην πραγματικότητα σημαίνει περιορισμό (για τώρα, ίσως κατάργηση στο μέλλον) της προστασίας της μητρότητας, βρήκε τοίχο από την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Αλληλεγγύη που θα εκφραστεί έμπρακτα με τη δράση μας. 

Αγωνιζόμαστε για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα κατοχυρώνει όλα τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα:

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ δουλειά για όλους. Έξω τα δουλεμπορικά από την PDS. Άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS.
  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό.
  • ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε 2 ώρες εργασίας.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι μόνο τις ανάγκες της PDS.
  • Καμία μητέρα να μην εργάζεται σαββατοκύριακο! Το σαββατοκύριακο είναι για να το περνάμε με τις οικογένειες και τα παιδιά μας.
  • Να επιτρέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα μεταξύ εργαζομένων. Δεν τσιμπάμε στον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι δήθεν οι εργαζόμενοι ζητάνε αλλαγές για να πάνε για καφέ(!)
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ