Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS για την απεργία των εργαζομένων στην SIA (πρώην First Data)


Ανακοίνωση για την απεργία των εργαζομένων στην SIA (πρώην First Data)



Η σωματειακή επιτροπή στην PDS του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και οι εργαζόμενοι στην PDS απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην SIA (πρώην First Data) και στο επιχειρησιακό τους σωματείο για την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4 Απρίλη, με αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα βάζει τους όρους με τους οποίους θα  εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής...

Οι συνάδελφοι βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο σε διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία της SIA για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα κατοχυρώνει δουλειά με καλύτερα δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Την ίδια στιγμή που η εταιρεία τους προτείνει να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση για το 2019 με τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μικτά και από 20 ευρώ μικτά αύξηση τον χρόνο για τα επόμενα 2 χρόνια(!), οι συνάδελφοι απαντούν αγωνιστικά με την απεργία τους.

Εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό τους, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε όμοιες καταστάσεις, αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα και έχουμε κοινές αγωνίες. Η πείρα των συναδέλφων από τη μάχη που δίνουν είναι πολύτιμη και για το δικό μας αγώνα για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με την PDS.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS