Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS


ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΣΤΙΓΙΟ" ΣΤΟ "ΚΑΡΟΤΟ"...

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από τις πολύ πετυχημένες κινητοποιήσεις μας τον περασμένο Ιούλιο, φαίνεται πως η διοίκηση της PDS το σκέφτηκε καλύτερα και αποφάσισε να αλλάξει την τακτική της. Έβαλε μπρος την αύξηση του μπόνους από τα 70 στα 100 ευρώ, ξεκίνησε να ενημερώνει τα τμήματα ότι η νέα πολιτική αλλαγών θα επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο να πραγματοποιεί ένα αίτημα για αλλαγή το μήνα και να αποδέχεται δύο, ενώ έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι δήθεν βρίσκεται υπό εξέταση η αναπροσαρμογή των στόχων προς τα κάτω.

 

Αν νομίζουν ότι με αυτές τις αλλαγές θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους είναι μακριά νυχτωμένοι. Γνωρίζουμε ότι για αρκετούς από εμάς, η μία-δύο αλλαγές το μήνα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες - εξάλλου εμείς ζητάμε να επιτρέπονται γενικά οι αλλαγές - και τα 30 ευρώ το μήνα παραπάνω μπορεί να καλύψουν κάποια ανάγκη για αυτόν που παίρνει το μπόνους. Εμείς όμως αγωνιζόμαστε για δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που να μας καλύπτει όλους και να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας. Θέλουμε να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε… 

Εκτός των άλλων έχει αρχίσει μια προσπάθεια από την πλευρά της εργοδοσίας να απομακρύνει τους εργαζόμενους από το Κλαδικό Σωματείο, που είναι το μοναδικό αποκούμπι μας. Με προτροπές του τύπου "όποιος έχει κάποιο πρόβλημα να απευθύνεται στους προϊσταμένους του" και δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματά μας προσπαθούν να διασπάσουν την ενότητά μας. Είδαμε τόσα χρόνια πόσο ενδιαφέρθηκε η εταιρεία για αυτά που λένε οι εργαζόμενοι μέσω των προϊσταμένων και των team meetings! Δε μασάμε! 

Ξέρουμε ότι οι εργοδότες ανησυχούν όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται, όταν έρχονται σε επαφή με το σωματείο τους, όταν διεκδικούν, γιατί ξέρουν ότι με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουν τη δύναμή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τα εμπόδια που έβαλε στην προκήρυξη απεργιών η προηγούμενη δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση, έρχεται η νέα κυβέρνηση του κεφαλαίου να βάλει χέρι στα σωματεία για λογαριασμό των εργοδοτών. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει "ενοχλητικές φωνές", θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις γενικές συνελεύσεις. 

Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να χτυπήσουν τις συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων. Θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να συζητούν, να αποφασίζουν, να κρίνουν, να συνειδητοποιούν "ποιος είναι ο φίλος τους και ποιος είναι ο αντίπαλος". Δεν θα παραδώσουμε στην εργοδοσία και την κυβέρνηση τα στοιχεία των αγωνιστών εργαζομένων που συμμετέχουν, που ψηφίζουν, που παλεύουν για τα δικαιώματα, για τη ζωή τους. Κόντρα σε όσους θέλουν να σταματήσουμε να συζητάμε και να αποφασίζουμε πώς θα αντιδράσουμε, εμείς οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις. Την ίδια ώρα που στην PDS διεκδικούμε επιχειρησιακή ΣΣΕ, στον κλάδο μας, σε 2 ακόμη επιχειρήσεις βρίσκονται στην ίδια διαδικασία οι συνάδελφοί μας σε MELLON και First data. Να πάρουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της συλλογικής μας κατάκτησης, τις ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Η ενότητα της εργατικής τάξης σφυρηλατείται μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, δεν πρόκειται να δεχτούμε να χτυπηθεί. Δεν θα τους περάσει! Θα μας βρουν μπροστά τους!

Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη και ώρα 17:30 σας καλούμε όλους στην ανοιχτή συνέλευση της σωματειακής επιτροπής PDS του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού που θα γίνει στα γραφεία του σωματείου στην πλ. Μητροπόλεως 10 (πίσω από την μητρόπολη). 

και 

Την Τετάρτη 18/9 και ώρα 14:30 στη Γενική Συνέλευσή μας στο κτήριο της Γαμβέτα 

και 

Την Τετάρτη 2/10 και ώρα 18:00 στη Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Χρημ/τικού στην Αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην πλ. Μητροπόλεως 10 



ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κολυβά Χρ. 6949154559
Κοκορδέλης Κ. 6978710560