ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στις τράπεζες και στις εταιρείες στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα που συμμετείχαν στην 24 ωρη Απεργία στις 2 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Το Κλαδικό μας Σωματείο από νωρίς το πρωί έδωσε με επιτυχία τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, η οποία την ημέρα της απεργίας είχε προγραμματίσει να προχωρήσει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, κάνοντας πράξη τις ορέξεις των τραπεζιτών και των funds που θησαυρίζουν στις πλάτες της εργατικής τάξης και όλου του λαού.

Με απαίτηση του Σωματείου μας και της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διοίκηση της Alpha Bank όπου δεσμεύτηκε ότι θα ανασταλεί ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για τις 10 το πρωί και να προχωρήσει η τράπεζα σε ρύθμιση του δανείου με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια.

Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό μετά και την μαζική και μαχητική απάντηση των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από το συμβολαιογραφείο.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που έστειλε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία έξω από το συμβολαιογραφείο για να «προστατεύσουν» τα συμφέροντα των τραπεζιτών , μην επιτρέποντας ούτε στην ίδια την δανειολήπτρια να μπει μέσα, ρίχνοντας χημικά και χτυπώντας εργαζόμενους ακόμα και γυναίκες - μέλη του Σωματείου μας.

Όμως για άλλη μια φορά λογάριασαν «χωρίς τον ξενοδόχο», γιατί με την αποφασιστικότητα του σωματείου μας, των συγκεντρωμένων εργαζομένων και των υπόλοιπων ταξικών δυνάμεων η πόρτα άνοιξε και αντιπροσωπεία μπήκε στο χώρο, ακυρώνοντας στη πράξη τον πλειστηριασμό καθώς ως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση αναστολής σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συμβολαιογραφείο.

Η επιτυχία και αυτής της Απεργίας δείχνει το δρόμο της συνέχισης και της κλιμάκωσης των αγώνων μας. Στέλνει μήνυμα στους τραπεζίτες και συνολικά στο Κεφάλαιο, στην Κυβέρνηση της ΝΔ, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και ιδιαίτερα στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα τους παραδώσουμε το δικαίωμα στην απεργία που ξεκίνησε να ξηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα συνεχίζει η ΝΔ βάζοντας χέρι συνολικά στα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στην επίθεση στα δικαιώματά μας και στην ίδια μας τη ζωή που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Κάλουμε όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα . Δινουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικων των ΗΠΑ στην Αθήνα.

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στην αιθ. εμπορουπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Το ΔΣ – 2/10/2019