Δελτίο τύπου για την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία


Ιανουάριος 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει τη ΝΔ , η οποία αξιοποιώντας το έργο που της άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την στάση όλων των άλλων αστικών κομμάτων, έφερε παραμονές Χριστουγέννων στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των πολεμικών βάσεων που αξιοποιούνται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΝΑΤΟ- ΗΠΑ- ΕΕ, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.
Η κατάσταση στη περιοχή είναι ήδη τεταμένη και οξύνεται όλο και περισσότερο μετά και την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από της ΗΠΑ, μετά και την πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε για τον αγωγό  East Med, με την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα να κλιμακώνεται, σε μια περιοχή που ήδη μυρίζει μπαρούτι και με όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να είναι σε πολεμική ετοιμότητα μπροστά στην υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κα.
    Με την ελληνοαμερικανική συμφωνία, η Κυβέρνηση της ΝΔ:

  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει αξιοποιηθεί σε πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.

  • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.


Απέναντι στον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργεί η Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να οργανώσουν τη πάλη τους ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς που δημιουργούν νέους κινδύνους για όλο το λαό και μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη επιθέσεων. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο