ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΓΣΕΕ


                                                                                                                                                   21.2.2020

Συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, τους τραπεζοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στις εισπρακτικές εταιρείες να καταδικάσουν τον αντεργατικό κατήφορο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, όλους όσους θέλουν με νύχια & με δόντια να κρατήσουν στις καρέκλες τους την ηγετική της ομάδα, αξιοποιώντας την τρομοκρατία, την καταστολή, τη νοθεία και το ψέμα.

Η ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ επιδιώκει να κάνει ένα Συνέδριο παρωδία στις 25 Φλεβάρη, ένα Συνέδριο με διαδικασίες fast track  χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων, χωρίς καμιά συζήτηση, με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού. Κι όλα αυτά επειδή φοβούνται μη τυχόν και αποκαλυφθούν μπροστά στους εργαζόμενους οι νοθείες τους...

Έχουν στο πλευρό τους άξιους συμπαραστάτες την Κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς. Έχουν επιλέξει τους συμμάχους τους που θα τους προσφέρουν την «προστασία» να κάνουν ένα νόθο αντεργατικό συνέδριο και ως αντάλλαγμα έχουν δώσει την υπόσχεσή τους να μην κουνηθεί φύλλο όταν θα τσακίζει η κυβέρνηση τα εργατικά δικαιώματα, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην απεργία και την δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

Επέταξαν μέχρι και τους πολιτικούς αρχηγούς, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να εποπτεύουν τις νόθες τους διαδικασίες. Μπάζουν απ’ την πίσω πόρτα μες στα συνδικάτα και το συνδικαλιστικό κίνημα τους εργοδότες, τους μπράβους και τους νόθους.

Τους δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Δεν ανεχόμαστε ΜΑΤ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να καθορίζουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία.

Με κάθε τρόπο οι εργαζόμενοι του κλάδου να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Την ημέρα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ παίρνουμε άδειες από τη δουλειά και δίνουμε βροντερό παρόν στη συγκέντρωση των συνδικάτων, στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου – παρωδία, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής την Τρίτη 25 Φλεβάρη 8πμ.
 
Το Δ.Σ.