Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη ακύρωση και απαγόρευση των προγραμματισμένων κανονικών αδειών των εργαζομένων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και η Σωματειακή Επιτροπή στο κτίριο της Alpha Bank στη Λεωφόρο Συγγρού καταγγέλλουμε την αυθαίρετη ακύρωση και απαγόρευση των προγραμματισμένων κανονικών αδειών των εργαζομένων για την περίοδο μετά το Πάσχα, με εντολή της θυγατρικής εταιρείας DNC της Alpha Bank.

Μπροστά στους στόχους της και στο «να βγει η δουλειά» η εργοδοσία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα , ότι δηλαδή βάσει νόμου «ο χρόνος που χορηγείται η άδεια στον εργαζόμενο, καθορίζεται με συμφωνία μεταξύ αυτού και του εργοδότη» και αποφασίζει μονομερώς να περιορίσει άλλο ένα από τα λίγα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτό της κανονικής τους άδειας.

Απαιτούμε την άμεση χορήγηση όλων των αδειών, όπως αυτές είχαν δηλωθεί. Να απαντήσει η εργοδοσία με ποιο δικαίωμα ακυρώνει τις άδειες.

«Μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει παραδίδουμε τα δικαιώματα μας στην εργοδοσία και την Κυβέρνηση.

Με αφορμή την πανδημία και με τις δυνατότητες των ΠΝΠ της Κυβέρνησης, οι εργοδότες «οργιάζουν» πάνω στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το μέτρο της τηλεργασίας έχει αυξήσει την εντατικοποίηση της δουλειάς, έχει σμπαραλιάσει τα ωράρια, καθώς οι συνάδελφοι απασχολούνται και πέραν του ωραρίου για θέματα εργασίας. Την ίδια στιγμή σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουμε φαινόμενα απαγόρευσης αδειών ειδικού σκοπού, εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, απολύσεις, μη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων κα.


Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν κι αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι.

Μένουμε δυνατοί στον αγώνα της υπεράσπισης της υγείας μας και

των δικαιωμάτων μας.

 

Το ΔΣ