Πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση για την άδικη απόλυση του Ν. Μπ.

05/07/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου η τριμερής συνάντηση μεταξύ του απολυμένου εργαζόμενου Ν. Μπ., της PDS και της Επιθεώρησης Εργασίας με αντικείμενο τη συζήτηση για την εκδικητική απόλυση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία της PDS τον Ιανουάριο του 2020. Υπενθυμίζουμε οτι ο συνάδελφος και μέλος της σωματειακής επιτροπής PDS εργαζόταν σχεδόν 13 χρόνια και απολύθηκε ένα τέταρτο πριν σχολάσει με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσης με τις πολιτικές της εταιρίας.

Κατά τη συνάντηση το σωματείο μας στάθηκε στην πραγματική αιτία της απόλυσης , τη συνδικαλιστική πρωτοπόρα δράση του συναδέλφου, ενώ ο δικηγόρος της PDS συνεχίζοντας την υποκριτική στάση της εταιρείας επέμεινε ότι αιτία της απόλυσης αποτέλεσε η δήθεν μη συμμόρφωση του εργαζόμενου στις πολιτικές της εταιρίας. Παράλληλα η Επιθεώρηση Εργασίας υπερασπίζοντας ουσιαστικά την πολιτική των εργοδοτών που ποινικοποιούν τους αγώνες των εργαζομένων και στοχοποιούν τους πρωτοπόρους εργαζόμενους αρκέστηκε στο να αξιολογήσει τη «νομιμότητα» της απόλυσης. 

Συνάδελφοι
Οι εργοδότες έχουν στη διάθεσή τους όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Οι εργαζόμενοι όμως έχουν στα χέρια τους  τα πιο ισχυρά χαρτιά που λέγονται οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνας. Αυτά ήταν πάντα στόχος για τους εργοδότες και τις Κυβερνήσεις τους για αυτό και τώρα βρήκαν ευκαιρία και φέρνουν προς ψήφιση το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Οργανωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια εργοδοτών και Κυβέρνησης κάνοντας κουρελόχαρτο το νομοσχέδιο αυτό! Να μην επιτρέψουμε να κάνουν νεκροταφεία τους χώρους δουλειάς ποινοικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/7 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 8μμ στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο τη λαϊκή διαμαρτυρία.



Το ΔΣ