Ανακοίνωση για την εταιρεία Ανδρικόπουλος

 

Συνάδελφοι,

Η εταιρεία «Ανδρικόπουλος Ν. και Συνεργάτες», συνεχίζει ακάθεκτη να εφαρμόζει την απαράδεκτη τακτική που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό στους εργαζόμενούς στα πλαίσια των μέτρων προστασίας απο τον Covid-19.

Με βάση αυτη, αν κατ’εξαίρεση εγκριθεί κάποια άδεια που έχει αιτηθεί κάποιος εργαζόμενος ( καθώς οι άδειες εχουν απαγορευτεί!!!! με απόφαση της εργοδοσίας ), τότε ο εργαζόμενος υποχρεούται να κάνει τρείς επιπλέον μέρες χρήση της κανονικής του άδειας ή άνευ αποδοχών αν δεν έχει υπόλοιπο,για να επιβεβαιώσει οτι είναι καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια θα μπορεί να επιστρέψει μόνο εφόσον έχει κάνει το τεστ με δικά του έξοδα!

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα απολύθηκε συνάδελφος ακριβώς επειδή δε μπορούσε να κάνει το τεστ μόνος του!

Απαιτούμε από την εργοδοσία να αποσύρει εδώ και τώρα αυτήν την παράνομη πρακτική που καταστρατηγεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως αυτό της χρήσης της άδειάς τους και ταυτόχρονα τους αναγκάζει να βάζουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που πρέπει να κάνουν το τεστ ακόμα και δύο φορές πριν γυρίσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σ’αυτόν τον εκβιασμό.Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους,να οργανωθούν. ’Ολοι μαζί να διεκδηκήσουμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

Τα Σωματεία μας θα καταθέσουν καταγγελία και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας γι αυτό το σοβαρό ζήτημα.Να πάρει θέση το Υπουργείο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 13/10 στις 6.30 στο Σύνταγμα, να μπουν στον αγώνα για την προστασία των δικαιωματων τους και της υγείας τους.


ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

(τηλ. Επικοινωνίας 6977296010)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ